Marketing- en communicatieverantwoordelijke

Politeia is de uitgeverij bij uitstek voor de openbare overheden en iedere organisatie die een band heeft met de overheid.

 

Onze missie - Als kennisleverancier willen we informatie verrijken met de expertise van onze structurele partners uit de overheid en de socialprofitsector. Het is onze missie om die informatie op maat van onze klanten te brengen. Een volledig overzicht van onze publicaties en activiteiten vind je op onze website.

 

Visie - Politeia is een lerende organisatie waar ruimte is voor professionele en persoonlijke ontplooiing. De uitgeverij deelt de waarden van overheden en de socialprofitsector en wil voor hen een betrouwbare kennispartner zijn. Dit doen we door duurzame partnerships uit te bouwen met kenniscentra en vakorganisaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Wij streven ernaar om kennis op maat te brengen van onze klanten, door middel van kwaliteitsvolle publicaties, studiedagen en opleidingen. Klantvriendelijkheid, innovatie en een optimale prijs-kwaliteitverhouding staan hierbij centraal. 

 

Waarden - In onze werking dragen wij de waarden uit die we delen met onze partners en klanten: 
  • Gedrevenheid: elke dag opnieuw zetten we ons in om onze doelstellingen en die van onze partners te realiseren.
  • Betrouwbaarheid en integriteit: wij zijn een open organisatie met respect voor onze klanten en partners. 
  • Bereikbaarheid en benaderbaarheid: onze persoonlijke service is een van onze troeven. 
  • Klantgerichtheid: onze klanten zijn meer dan een prioriteit, ze zijn onze drijfveer.
  • Teamgerichtheid: uitdagingen gaan wij gezamenlijk aan. 
Om onze groei te bestendigen en onze ambities waar te maken willen wij ons team versterken met een (m/v): MARKETING- en COMMUNICATIEVERANTWOORDELIJKE
Functie - In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitwerken en implementeren van een succesvolle marketing- en communicatiestrategie voor Politeia. Via intensieve contacten met onze uitgevers en externe experten, maar ook dankzij marktonderzoek en actieve netwerking, leer je onze doelgroepen en expertise kennen. Op basis van jouw inlevingsvermogen weet je perfect hoe je Politeia overtuigend kan profileren en positioneren naar verschillende doelgroepen. Onze bedrijfsidentiteit is bij jou in goede handen. Je legt en onderhoudt actief contacten met referentiepersonen en sectororganisaties. Zo open je deuren voor onze projecten. Je werkt een actieve en commerciële communicatiestrategie uit naar alle stakeholders. Inhoudelijk word je in je taken bijgestaan door een hecht team van vijf uitgevers. Samen met hen zorg je voor nieuwsbrieven, artikels voor vakbladen en een prominente, professionele aanwezigheid op de sociale media. 

 

Profiel - Je voltooide een hogere opleiding marketing of communicatie en kan een eerste succesvolle ervaring aantonen. Je hebt een prima voeling met het brede overheidsdomein en met de onderwerpen waarin Politeia specialist is. Je hebt commerciële feeling, bent extravert en een actief netwerker. Je combineert strategisch werken met een actiegerichte hands-on mentaliteit. Je hebt een vlotte pen en bent helemaal mee met de nieuwste mogelijkheden op het vlak van communicatie en marketing. MailChimp en verwante applicaties hebben voor jou weinig geheimen. Kennis van het Frans, grafische programma’s, SEO en CRM zijn pluspunten.

 

Aanbod - Je kan werken in een dynamische organisatie van gedreven vakmensen waar jouw initiatief en vakmanschap zeker zullen worden gewaardeerd. Je kan rekenen op een professionele ondersteuning en een marktconform loonpakket. Politeia bevindt zich op wandelafstand van het Centraal station en is dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
Interesse? Stuur dan je cv en een brief waarin je uitlegt waarom deze job je aanspreekt naar Philippe Aernout (philippe.aernout@politeia.be). We willen je ook vragen om al een paar ideeën naar voor te schuiven waarmee we onze marketing zouden kunnen verbeteren.