Menu

5 X smart cities - Een reisgids naar de slimme stad (VUB)

door Pieter Ballon

Prijs
17,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De auteur van deze content neemt je mee op een trip langs vijf smart-city-bestemmingen in Europa, die hem de afgelopen jaren tijdens verschillende bezoeken sterk geboeid hebben. Hij toont hoe de steden het elk op hun manier hebben aangepakt, omdat deze plaatsen ook jou en jouw stad kunnen inspireren en veranderen.

Geen van deze steden is de ultieme, of meest complete slimme stad. De ultieme slimme stad bestaat waarschijnlijk niet, maar de voorbeelden in dit boekje hebben wel allemaal een erg interessante invalshoek. Deze content wil een bron van ideeën zijn, maar het heeft ook de ambitie om je écht tot reizen aan te zetten.

Smart-city-toerisme is booming business. Steeds meer beleidsmensen, bedrijfsleiders, creatievelingen en onderzoekers gaan op studietrip naar de toonaangevende smart cities. Een smart city moet je nu eenmaal zien om te weten of het werkt. Maar ook niet-specialisten kunnen hier wat aan hebben.

Mensen reizen niet enkel meer naar New York of Amsterdam om er een lijstje bezienswaardigheden af te werken. Ze willen een stad ervaren die duurzaam, menselijk, sociaal, dynamisch, avontuurlijk en verbluffend is: allemaal eigenschappen van een geslaagde smart city. Misschien willen ze zich ook laven aan het gevoel dat zo’n slimme stad ook hun leven kan veranderen. Het doet hen dromen over wat de toekomst van hun eigen stad zou kunnen zijn.

Over de auteur(s)

PB

Pieter Ballon

Pieter Ballon doceert Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij is directeur van onderzoekscentrum SMIT (Studies in Media, Innovation and Technology) dat gelieerd is aan VUB en imec, het digitale innovatieinstituut van Vlaanderen. Hij is houder van de Smart Cities leerstoel aan de VUB en coördineert voor imec het Smart Flanders-programma van de Vlaamse overheid. In 2016 werd hij aangesteld tot eerste Smart City ambassadeur van het Brussels gewest.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Pieter Ballon
ISBN (print): 9782509030832
Verschijningsdatum: 2017-11-28
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Het bevoegde OCMW en de financiering

Pieter Geens
Lien Van den Brande

Bestel

Bestuur & organisatie

Lokale financiƫn: Capita selecta

Jan Leroy
Ben Gilot

Bestel

Bestuur & organisatie

Het decreet lokaal bestuur in vraag en antwoord (editie 2022)

Bestel

Bestuur & organisatie

Handboek van de mandataris lokale besturen | Print

Bestel

Bestuur & organisatie

Personeelstopics bij lokale verzelfstandigings- en samenwerkingsstructuren

Marijke De Lange

Bestel

Bestuur & organisatie

Algemene boekhouding: Activa

Christophe Vanhee

Bestel