Home > Boeken > Politie, magistratuur, veiligheid > Politie > Ariadne nr. 7 - Handhaving Dierenwelzijn - NIEUWE EDITIE IN 2017
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 11/09/2017

Ariadne nr. 7 - Handhaving Dierenwelzijn - NIEUWE EDITIE IN 2017

door Barbara Houben

Auteur Barbara Houben werkt aan een nieuwe editie Handhaving Dierenwelzijn die vanaf mei 2017 beschikbaar zal zijn. De eerste editie is niet meer te koop. 

Politie- en inspectiediensten worden regelmatig geconfronteerd met allerlei vormen van dierenmishandeling, maar ook met handel in illegale dieren, ontsnapte dieren, exotische dieren, etc. Aangezien het hier om levende wezens gaat dringt een snelle oplossing zich vaak op. Daarbij komen aan politie en inspectiediensten soms uitzonderlijke bevoegdheden toe, zoals het betreden van eigendommen zonder toestemming van de eigenaar in het geval van vermoeden van mishandeling. Het is echter niet altijd duidelijk welke deze bevoegdheden zijn en welke regelgeving van toepassing is.

Handhaving Dierenwelzijn biedt dan ook een complete leidraad voor interventies in verband met dierenwelzijn, gaande van het vaststellen van verwaarlozing en mishandeling, tot het omgaan met loslopende of exotische dieren, het toepassen van de jachtwet en het optreden tegen illegale kwekerijen. Per hoofdstuk vindt u een situering van het probleem met praktische toelichting, een verwijzing naar de relevante wetgeving en een samenvatting met concrete richtlijnen voor uw interventie.

Lees meer

Standaard
Prijs € 39,00

Details

Ariadne nr. 7 - Handhaving Dierenwelzijn - NIEUWE EDITIE IN 2017
Auteur(s): Barbara Houben
Formaat: 148 x 210
Aantal pagina’s: 220

Over de auteur(s)

Barbara Houben is inspecteur van politie bij PZ Hageland en lid van de Provinciale Werkgroep Dierenwelzijn Vlaams-Brabant. Zij werkte een draaiboek uit dat zijn neerslag vond in deze publicatie.

Meer in deze rubriek

Repertorium lokale politie 2017
Ik word politie-inspecteur (ed.5) Alain Duchatelet
Wet op het politieambt - 20ste editie Eddy De Raedt, Alain Liners, Philippe Rosseel, Bart Van Thienen
Algemene beschouwingen over de vuurwapenreglementering Edwin De Baene (ed.)
Politiejournaal 2017- abonnement
Handboek organisatie & werking van de politie Christian De Valkeneer

Alle boeken in deze rubriek