Home > Boeken > Politie, magistratuur, veiligheid > Politie > Handhaving Dierenwelzijn - 2de ed.
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.

Handhaving Dierenwelzijn - 2de ed.

door Barbara Houben

In onze huidige maatschappij is er een duidelijke verschuiving merkbaar van het belang dat er aan dierenwelzijn gehecht wordt. Leden van de eerstelijnshulp zoals de politie en de inspecteur-dierenarts worden steeds vaker gevraagd om in te grijpen bij onregelmatigheden.
Dieren zijn op verschillende manieren verweven met ons dagelijks leven en ieder aspect vraagt om een aangepaste wetgeving. Een parate kennis hiervan laat toe om deze interventies vanaf de eerste vaststellingen efficiënt aan te pakken.

Het eerste deel van dit herziene handboek omvat begrippen, afkortingen en richtlijnen met het oog op kwaliteitsvolle vaststellingen, de nieuwe aanpak bij inbeslagname en het opstellen van proces-verbaal. Vooral de dierenwelzijnswet van 14 augustus 1986 vormt hierbij de basis voor de verbaliserende overheden.

Ook het doen naleven van andere, diergerelateerde wetgeving, zorgt onrechtstreeks voor meer levenskwaliteit. Onder andere bij het gebruik van dieren voor landbouw- of vermaakdoeleinden, de invoer van uitheemse soorten in het kader van CITES, het Soortenbesluit en de jachtwetgeving maar ook met betrekking tot het transport en de slacht van dieren.

BOEKENBEURS 2017 

Lees meer

Standaard
Prijs € 35,00

Details

Handhaving Dierenwelzijn - 2de ed.
Auteur(s): Barbara Houben
ISBN: 978-2-509-03011-5
Formaat: 160 x 240

Over de auteur(s)

Barbara Houben is inspecteur van politie bij de PZ Hageland. Zij werkt al meer dan 18 jaar als lid van de interventiedienst en specialiseerde zich de laatste 10 jaar in dierenwelzijn.

Meer in deze rubriek

Politiejournaal - abonnement
Educatieve maatregelen voor verkeersovertreders Ludo Kluppels (Vias institute)
Het strafrechtelijk traject - 2de ed. Frank Schuermans en Damien Vandermeersch
Politiepocket Strafprocesrecht - 4de editie Christian De Valkeneer
Repertorium lokale politie 2017
Ik word politie-inspecteur (ed.5) Alain Duchatelet

Alle boeken in deze rubriek