Home > Boeken > Welzijn > Welzijn sectoroverschrijdend > Dromen, denken, doen
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 25/04/2017

Dromen, denken, doen

Iedere dag worden mensen slachtoffer van intrafamiliaal geweld. De hulpverlening in Vlaanderen is erg versnipperd. Hierdoor worden slachtoffers vaak van het kastje naar de muur gestuurd en geven ze de strijd vroegtijdig op om terug te keren naar hun oude leven. De plegers van het geweld vallen vaak uit de hulpverleningsboot. Iedere familie is anders, elk conflict is anders, maar de hulpverlening handelt op dezelfde manier. In Dromen, denken, doen staat de cliënt echter centraal door het introduceren van de werking via een ketenaanpak.

Wat verandert een ketenaanpak aan een complex probleem als intrafamiliaal geweld? Door de professionele getuigenissen krijgt de lezer al snel een genuanceerd beeld van de (introductie van een) ketenaanpak aan de hand van het relaas van het Family Justice Center Antwerpen. De auteurs geven de nodige tips, inspiratie en succesverhalen zonder blind te zijn voor de struikelblokken en pijnpunten van het systeem.

Begin te dromen, bedenk concrete plannen en dan: doen! Laat je inspireren.

Lees meer

Standaard
Prijs € 39,00

Details

Dromen, denken, doen
Auteur(s):
ISBN: 978-2-509-02957-7

Over de auteur(s)

Pascale Franck is criminologe van opleiding. Ze is provinciale coördinator inzake geweld- en slachtofferbeleid bij provincie Antwerpen, procesmanager bij het Family Justice Center Antwerpen/CO3 waar ze ook mededirecteur is, en vicepresident van de European Family Justice Center Alliance.

Davy Simons is criminoloog en communicatiewetenschapper van opleiding. Hij is in die hoedanigheid adviseur bij de stad Antwerpen, waar hij ook diensthoofd intrafamiliaal geweld is. Ook is hij ketenregisseur bij het Family Justice Center Antwerpen/CO3.

Meer in deze rubriek

Zekerheid voor mensen met dementie (pakket van 5) Patrick Crabbé, Ilse Masselis, Tine Vermeersch, Jurn Verschraegen
Black Belt - Lean in zorg en welzijn Hans Crampe en Luc De Muynck
Samen onderweg naar 2020 Ed. Robert Geeraert
Gebruikersbijdrage berekenen in de gezinszorg Esther Holleman en Leen Peeters
Implementatieboek: Sportproject De Sleutel | E-book De Sleutel
Implementatieboek: Sportproject De Sleutel De Sleutel

Alle boeken in deze rubriek