Home > Boeken > Onderwijs > GO! > Gender op school
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.

Gender op school

Leidraad voor een genderinclusieve leeromgeving

door Myriam Halimi, Saray Declercq en Els Consuegra

In een genderinclusieve leeromgeving kan iedereen, ongeacht het biologische geslacht, de seksueleoriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit openlijk, vrij en zonder beperkingen participeren aan alle aspecten van het schoolgebeuren. Genderinclusieve scholen maken dit mogelijk door het implementeren van een beleid, praktijken en acties die aantonen dat alle genders welkom zijn.

‘Gender op school’ geeft een beknopt overzicht van de centrale concepten om over gender te praten aan de hand van het genderkoek-model dat werd ontwikkeld door çavaria. Aan deze centrale concepten koppelen de auteurs steeds de impact van gender binnen de school en factsheets met cijfers die de genderdiversiteit op school illustreren.

Screeningtools worden besproken om de huidige stand van zaken in jouw school onder de loep te nemen. Daarnaast worden er acties op school- en klasniveau besproken om te werken aan een meer genderinclusieve leeromgeving. Ten slotte verwijst het boek je ook door naar relevante organisaties, lespakketten en websites om je onderzoek naar genderinclusief onderwijs na het lezen van dit boek voort te zetten. Het boek geeft je de nodige handvatten om zelf aan een genderinclusieve leeromgeving te werken.

Lees meer

Standaard
boek € 25,00
Boek + e-book (5 downloads) € 35,00
E-book (5 downloads) € 19,00

Details

Gender op school
Auteur(s): Myriam Halimi, Saray Declercq en Els Consuegra
ISBN: 978-2-509-03099-3

Over de auteur(s)

Meer in deze rubriek

Omgaan met alcohol en andere drugs op school | pakket van 5 VAD
Co-teaching op school Marijn Vandevelde - GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
ICE-model. Leidraad screening en intake voor DUAAL LEREN. Koen Bollaert, Peter David, Lieve Dillen, Annick Haesaerts, Jan Reymenants, Herman Van de Mosselaer, Ellen Van Den Stock, Gert Vanthournout.
Waardenkaartspel GO! | pakket van 5 GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
Waardenpakket GO! GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
Waardenboek GO! | pakket van 5 GO!

Alle boeken in deze rubriek