Home > Boeken > Onderwijs > Onderwijs netoverschrijdend > Leerkracht zijn in een stedelijke context
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.

Leerkracht zijn in een stedelijke context

Basiscompetenties, taalverwerving en talenbeleid

door Barbara De Groot

Wanneer je start als leerkracht in een stedelijke context, begin je aan een boeiend en verrijkend avontuur. De dynamiek die je in deze scholen ervaart, vind je immers nergens anders terug. Toch schrikken veel jonge leerkrachten wanneer ze de eerste keer voor een stedelijke klas staan. Al die talen, al die culturen, hoe moeten ze daarmee aan de slag als de leerlingen nauwelijks tot geen Nederlands spreken buiten de school? Hoe kunnen deze leerlingen toch goede resultaten halen en wat kun je daar als leerkracht toe bijdragen? En hoe ga je om met anderstalige ouders?

Het is maar een greep uit de talloze vragen die beginnende én ervaren leerkrachten in de (groot)stedelijke context zich stellen. In dit boek tracht Barbara De Groot deze vragen te beantwoorden zodat je als leerkracht beter voorbereid aan de slag kunt gaan. Daarnaast geeft ze ook een aantal inzichten mee die belangrijk zijn voor je dagelijkse klaspraktijk en die jouw opdracht eenvoudiger en aangenamer zullen maken. 

Lees meer

Standaard
Prijs € 29,00

Details

Leerkracht zijn in een stedelijke context
Auteur(s): Barbara De Groot
ISBN: 978-2-509-03122-8

Over de auteur(s)

Barbara De Groot is doctor in de taalkunde en kan terugblikken op een jarenlange ervaring in het onderwijs in de (groot)stedelijke context op verschillende onderwijsniveaus. De voorbije jaren was ze werkzaam als talenbeleidscoördinator basisonderwijs bij de Scholengroep Brussel, waar ze ook verantwoordelijk is voor de oprichting en uitbouw van Campus Comenius, een atheneum waarin vernieuwend en zelfsturend onderwijs centraal staat.

Meer in deze rubriek

Veerkrachtig voor de klas Annick Jehaes
KIESKIT Vlaamse Scholierenkoepel
Schooluitval tegengaan Sarah Neyts
Leerkrachten en hun loopbaan Willy Steensels en Luc De Man (Eds.)
(W)onderwijze media Laure Van Hoecke
Een toekomstvisie op schoolspeelplaatsen Katrijn Gijsel en Tine Vanfraechem

Alle boeken in deze rubriek