Home > Boeken > Welzijn > Welzijn sectoroverschrijdend > Migratie als metafoor
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.
Verschijningsdatum: 05/02/2018

Migratie als metafoor

door Jean-Claude Métraux

We zijn allemaal migranten, in de ruimte of in de tijd, maar we houden onze gemeenschappelijke kern als migrant diep verborgen. We projecteren ons eigen anders-zijn op die Anderen, met wie we niet eens een schijn van gelijkheid lijken te delen.
Nochtans lijden we allemaal onder de gevolgen hiervan, maar in verschillende mate: de ‘migranten’ – en eigenlijk iedereen in een kwetsbare positie – worden weggedrukt in machteloosheid. En wij; de vakmensen, onderzoekers en andere autochtonen, zijn niet in staat om migratie te gebruiken als metafoor die een licht werpt op onze eigen reis van de ene wereld naar de andere.
Dat is waar dit boek, Migratie als metafoor, verandering kan brengen. Het boek werpt een heel nieuw licht op de problematiek van migratie en ‘de migrant’ binnen de zorg- en welzijnssector, het onderwijs en het onderzoeksveld. Jean-Claude Métraux slaat in zijn typische, bijna poëtische taal de nagel op de kop. Hij neemt de lezer mee op tocht en deelt zijn ervaringen en ideeën. Zo laat hij de lezer ‘migreren’: van de wereld van vandaag vol uitsluiting naar een wereld waar eenheid werkelijk centraal staat.

Lees meer

Standaard
Prijs € 35,00

Details

Migratie als metafoor
Auteur(s): Jean-Claude Métraux
ISBN: 978-2-509-03116-7
Formaat: 16x24cm
Aantal pagina’s: 194

Over de auteur(s)

Dr. Jean-Claude Métraux is een gerenommeerde kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. In het begin van zijn carrière werkte hij met oorlogsslachtoffers in o.a. Nicaragua en Bosnië-Herzegovina. Later wijdde hij zich in Zwitserland aan de psychotherapeutische hulpverlening aan migranten van verschillende achtergronden. Hij schreef enkele werken gerelateerd aan zijn praktijk (o.a. La migration comme métaphore, waarvan dit werk een vertaling is) en geeft regelmatig lezingen en workshops in binnen- en buitenland.

De vertaling gebeurde door Petra Van Caneghem en de review door Elke Thiers, coördinator van het Antwerps Netwerk Cultuursensitieve Zorg en Stefaan Plysier van het CGG Brussel - Steunpunt cultuursensitieve zorg.

Meer in deze rubriek

Naar een geïntegreerde zorg Ed. Robert Geeraert
One safe place Pascale Franck, Bert Groen, Davy Simons (EFJCA)
De zorgvereniging: Een praktische handleiding Dirk Meulemans & Emme Vandeginste
Werkboek cultuursensitieve hulpverlening Erasmushogeschool Brussel: Luc Celis, Jessy Le Roy, Veerle Van Gijsegem en Elfie Van Ransbeeck
Gids orgaandonatie Eline Cautaerts en Liesbet Lauwereys
Detectie en behandeling van suïcidaal gedrag Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie

Alle boeken in deze rubriek