06 oktober 2017 Brussel
Schrijf in
Standaardprijs € 185,00
incl. btw, excl. verzendingskosten

Opleiding: Klare taal - afkicken van advocatees 6 okt

Sprekers: Gonnie Put

Advocaten hebben één machtig wapen in handen: hun taal. Om dat wapen nog slagkrachtiger te maken, lanceert uitgeverij Politeia de open opleiding ‘Klare taal – afkicken van advocatees’. Deze praktische en interactieve training is uniek in haar soort en bedoeld voor advocaten die juridisch precies én helder willen schrijven. Slechts 20 plaatsen beschikbaar.

Nodig? Onmiskenbaar. De rechtszoekende verwacht tekst en uitleg in een heldere taal. Magistraten verkiezen relevante, toegankelijke processtukken boven lange ingewikkelde epistels. En nieuwe, digitale communicatiemiddelen smeken om bondige, leesbare content.
Slim? Heel slim. U bent intussen met 20.000 advocaten en alleen daarom al moet u zich veel meer durven te onderscheiden. Laat u niet langer leiden door kromme wetgeving, archaïsmen of overdreven formeel taalgebruik, maar bied uw cliënteel een helder alternatief.
Realistisch? Absoluut. ‘Good practices’ uit binnen- en buitenland overtuigen zelfs non-believers.

DEELNEMERS GETUIGEN:

“Aangename en leerrijke uiteenzetting. Taalbeheersing is van essentieel belang voor de toekomst van ons beroep.” (Jozef Slootmans, advocaat in Brussel)

"Zeer pragmatische en doelgerichte aanpak, maar ook met respect voor het noodzakelijk vakjargon. Zeer dynamische en grondig voorbereide sessie, waarvoor dank. Uiterst leerrijk om vast te stellen dat er voor de hand liggende alternatieven bestaan voor ouderwets taalgebruik." (Annemarie Vanderpoorten, advocate in Leuven)

“Fris, gezwind en onmiddellijk bruikbaar. Zo hebben we het graag. Bedankt!” (Chris Persyn, advocaat in Brugge)

“Deze introductiecursus zou iedere advocaat moeten volgen. En waarom niet om de zoveel jaar een herinneringscursus.” (Tom Dael, advocaat in Antwerpen)

Lees meer

Deze opleiding is bestemd voor:

advocaten
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail

Praktisch

Datum en uur: Vrijdag 25 augustus, van 13u30 tot 17u. U bent als deelnemer welkom vanaf 12u30 voor het onthaal én broodjeslunch.
Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel. Politeia bevindt zicht op 5 min. wandelen van station Brussel-Centraal. Komt u met de wagen, dan kan u eenvoudig parkeren in de parking Albertina.
Prijs: 185 euro (incl. btw, documentatie, koffiepauze en lunch).

Over de sprekers

Gonnie Put studeerde rechten en criminologie aan de KU Leuven. Ze werkte acht jaar als juriste en belandde daarna in de wereld van pers en communicatie. In oktober 2013 richtte ze Bureau Klare Taal op, een opleidings- en adviesbureau voor klare taal in teksten van juristen en andere professionals. Daarnaast doceert ze met veel enthousiasme Juridisch Nederlands aan de rechtenstudenten van de KU Leuven. Put combineert zo haar liefde voor twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: recht en taal.

Schrijf in

Meer

Praktijkseminarie: Opstellen van moraliteitsverslagen
Praktijkseminarie: Inleiding tot de politiebegroting
Seminarie: Overheidsopdrachten voor politiediensten
seminarie: over geclassificeerde informatie en veiligheidsmachtigingen - 5/10
Opleiding: Klare taal - afkicken van advocatees 6 okt
Praktijkseminarie: Rechercheren op het internet: versleuteling – wachtwoorden – hacking

Meer studiedagen