05 februari 2018 Brussel | Politeia
Schrijf in
Standaardprijs € 189,00
incl. btw, excl. verzendingskosten

Praktijkseminarie: Wie wordt DPO in het openbaar bestuur?

Sprekers: Prof. dr. Frankie Schram

De nieuwe Europese verordening voor de verwerking van persoonsgegevens (GDPR) voegt een nieuwe functie toe: de DPO, de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. Wat houdt deze verantwoordelijkheid in en wie moet dat doen? Of wordt dit een extra taak voor de veiligheidsconsulent? Zijn er voor de publieke sector vrijstellingen voorzien of eerder extra verplichtingen? Krijgt deze DPO-er een eigen statuut tot (autonome) uitoefening van zijn taken en bevoegdheden? Allemaal vragen waarop dit praktijkseminarie duidelijkheid zal brengen. Attentie: dit seminarie is toegespitst op de publieke sector.

 

Iedere deelnemer ontvangt bovendien het cahier 'De functionaris voor de gegevensbescherming' uit de reeks 'Privacy en Persoonsgegevens'. 

Lees meer

Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail

Praktisch

Datum: 5 februari 2018, van 13u30 tot 17u, onthaal vanaf 13u

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel (5min wandelen van Brussel-Centraal)

Prijs: 189 euro (incl. btw, catering en het cahier 'Functionaris voor de gegevensbescherming')

Over de sprekers

Frankie Schram is professor aan het Instituut voor de Overheid, faculteit Sociale Wetenschappen KU Leuven, professor bestuursrecht aan de Antwerp Management School (AMS) en gastprofessor aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen.

Hij is verder lid en secretaris van de Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdocumenten, lid en secretaris van de Federale Beroepscommissie voor de toegang tot milieu-informatie, beide met zetel in de FOD Binnenlandse Zaken, en plaatsvervangend lid van de Vlaamse Toezichtcommissie van het bestuurlijke elektronische gegevensverkeer. Hij is ook hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Privacy & Persoonsgegevens' en van de Bb&b-boekenreeks.

Schrijf in

Meer

Praktijkseminarie: Wie wordt DPO in het openbaar bestuur?
#imgent 2018: Iedereen informatieprofessional?
Congres 'Actualia wapenwetgeving'
Praktijkseminarie: GDPR voor de openbare besturen
Politieseminarie: Naaktfouille, gender en de aanwezigheid van camera’s
Seminarie 'Bewoner in regie: geen woorden, maar daden'

Meer studiedagen