06 maart 2018 Brussel / Politeia
Schrijf in
Standaardprijs € 85,00
incl. btw, excl. verzendingskosten

Seminarie Het palliatief supportteam: een garantie voor een verhoogd welzijn bij bewoners en medewerkers van een woonzorgcentrum

Sprekers: Robert Geeraert

Het palliatief supportteam van een woonzorgcentrum kan ervoor zorgen dat de wensen bij het levenseinde van bewoners gerespecteerd worden en zij tijdig palliatieve zorg krijgen. Een goed palliatief supportteam staat garant voor zelfregie en is een hefboom voor kwaliteitsverbetering en arbeidsvreugde bij medewerkers.
In deze workshop krijgen de deelnemers handvaten aangereikt om een palliatief supportteam uit te bouwen, de palliatieve zorgvisie de dagelijkse werking te laten aansturen, de kwaliteit van hun zorg te verbeteren, het beslissingsrecht van de palliatieve patiënt te respecteren, het enthousiasme van hun medewerkers aan te wakkeren en aandacht te hebben voor goede rouwzorg.

Lees meer

Deze opleiding is bestemd voor:

Beleidsverantwoordelijken, voorzitters, directies, stafmedewerkers van woonzorg- en welzijnsvoorzieningen, referentiepersonen palliatieve zorg
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail

Praktisch

Onthaal vanaf 9.00u

Einde voorzien om 12u30 (incl. broodjeslunch) 

Over de sprekers

Robert Geeraert is consulent woonzorg en levenseinde. Robert Geeraert is licentiaat psychologie, opvoedkunde en gezondheidszorg voor ouderen. Hij was raadgever ouderenzorg en thuiszorg van ministers Mieke Vogels en Adelheid Byttebier, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Diensten Gezinszorg (VVDG), directeur van woonzorgcentrum De Groene Linde en stafmedewerker vorming van de VVSG.
Robert is de oprichter van het eerste palliatief supportteam in een woonzorgcentrum en heeft relevante beroepservaring opgedaan in zowel de bijzondere jeugdzorg, gerontopsychiatrie als in de sector voor personen met een beperking. Robert is gastprofessor “welzijnsbeleid” aan de Erasmushogeschool te Brussel en actief in de levenseindezorg.
Hij is ook de auteur van ‘Samen Onderweg naar 2020’.

Schrijf in

Meer

Praktijkseminarie: Wie wordt DPO in het openbaar bestuur?
#imgent 2018: Iedereen informatieprofessional?
Congres 'Actualia wapenwetgeving'
Praktijkseminarie: GDPR voor de openbare besturen
Politieseminarie: Naaktfouille, gender en de aanwezigheid van camera’s
Seminarie 'Bewoner in regie: geen woorden, maar daden'

Meer studiedagen