28 juni 2017 Brussel
Schrijf in
Standaardprijs € 169,00
incl. btw, excl. verzendingskosten

Upgrade van het politieambt: In 1 studiedag een volledige update van de WPA - 28/6

Sprekers: Eddy De Raedt, Bart Van Thienen en Philippe Rosseel

Blijf op de hoogte van de nieuwste evoluties uit het politierecht

Het politierecht in ons land evolueert razendsnel. Door de toenemende internationale regelgeving, het veiligheidsbeleid van onze regering, de permanente terrorismedreiging en budgettaire beperkingen moet de politiewerking zich voortdurend aanpassen.

Bent u nauw betrokken bij het leiden van de politieorganisatie? Dan is het cruciaal dat u deze wijzigende regelgeving kent. Een degelijke kennis hiervan is immers essentieel om de juiste beleidsbeslissingen te begrijpen, voor te bereiden en te nemen.

Daarom organiseert Politeia een kortlopend seminarie. In drie modules van telkens één uur krijgt u een beknopt, maar volledig overzicht van de nieuwste evoluties uit het politierecht. Zowel de wijzigende wetgeving, rechtspraak als rechtsleer van het voorbije jaar komen aan bod.

Programma:

 

  • Module 1: politieorganisatie in beweging. Over de veranderende bevoegdheden van politieoverheden, effecten van de zesde staatshervorming, aansluiting van beleidsplannen, gewijzigde opdrachten bij belangrijke partners van de politie en overheidsdiensten die toegang krijgen tot politionele informatie.
  • Module 2: politieopdrachten in beweging. Over de recente internationale wetgeving, nieuwe hefbomen in de strijd tegen terrorisme en de principes van het versterkt bestuur.
  • Module 3: politiebevoegdheden in beweging. Over de vernieuwde legitimatieplicht, het politionele optreden in de virtuele wereld, veranderingen in de gerechtelijke en bestuurlijke aanhouding en de impact van de GAS-wetgeving.

 

Lees meer

Deze opleiding is bestemd voor:

Politiediensten, beleidsmedewerkers veiligheidsdiensten,..
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail

Praktisch

Datum: woensdag 28 juni van 13u30 tot 17u. U bent welkom voor een broodjeslunch vanaf 12u30. Kan u niet deelnemen op 128 juni, dan voorzien we nog een 2e datum op vrijdag 16 juni.

Locatie: Koninklijke bibliotheek Brussel – Royal Sky Room (6e verdiep) Kunstberg - 1000 Brussel.
De bibliotheek bevindt zich op 5 minuten wandelafstand van Brussel-Centraal. U verlaat het station via uitgang Kunstberg. De Kunstberg is 100 meter verder aan de linkerzijde waar de Bibliotheek van Brussel zich bevindt. De ingang bevindt zich op de Kunstberg.

Kostprijs: 169 euro (incl. btw, documentatie, lunch, koffiepauze,...)

Over de sprekers

De sprekers zijn Eddy De Raedt (beleidsadviseur Federale Gerechtelijke Politie), Philippe Rosseel (directeur interne ondersteuning en internationale relaties FOD Binnenlandse Zaken) en Bart Van Thienen (korpschef politiezone Aarschot). Ze zijn de auteurs van het handboek De wet op het politieambt: de politiefunctie en politieorganisatie.

Schrijf in

Meer

Upgrade van het politieambt: In 1 studiedag een volledige update van de WPA - 28/6
Praktijkseminarie: Lean in het onderwijs
Praktijkseminarie: Gewenst gedrag & sanctiebeleid op school
Praktijkseminarie: Duurzaam pionieren in het onderwijs
Praktijkopleding: Schrijven op het web

Meer studiedagen