Menu

Migratie als metafoor

door Jean-Claude Métraux

Prijs
40,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

We zijn allemaal migranten, in de ruimte of in de tijd, maar we houden onze gemeenschappelijke kern als migrant diep verborgen. We projecteren ons eigen anders-zijn op die anderen, met wie we niet eens een schijn van gelijkheid lijken te delen. Nochtans lijden we allemaal onder de gevolgen hiervan, maar in verschillende mate: de migranten – en eigenlijk iedereen in een kwetsbare positie – worden weggedrukt in machteloosheid. En wij, de vakmensen, onderzoekers en andere autochtonen, zijn niet in staat om migratie te gebruiken als metafoor die een licht werpt op onze eigen reis van de ene wereld naar de andere.

Dat is waar deze content verandering kan brengen. De auteurs werpen een nieuw licht op de problematiek van migratie en de migrant binnen de zorg- en welzijnssector, het onderwijs en het onderzoeksveld. Jean-Claude Métraux slaat in zijn typische, bijna poëtische taal de nagel op de kop. Hij neemt de lezer mee op tocht en deelt zijn ervaringen en ideeën. Zo laat hij de lezer migreren: van de wereld van vandaag vol uitsluiting naar een wereld waar eenheid werkelijk centraal staat.

Ook beschikbaar in

Over de auteur(s)

JM

Jean-Claude Métraux

Dr. Jean-Claude Métraux is een gerenommeerde kinder- en jeugdpsychiater en psychotherapeut. In het begin van zijn carrière werkte hij met oorlogsslachtoffers in o.a. Nicaragua en Bosnië-Herzegovina. Later wijdde hij zich in Zwitserland aan de psychotherapeutische hulpverlening aan migranten van verschillende achtergronden. Hij schreef enkele werken gerelateerd aan zijn praktijk (o.a. La migration comme métaphore, waarvan dit werk een vertaling is) en geeft regelmatig lezingen en workshops in binnen- en buitenland.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Jean-Claude Métraux
ISBN (print): 9782509031167
Verschijningsdatum: 2018-02-05
Formaat: 160 x 240mm
Aantal pagina’s: 194
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Sociaal beleid & werk

OCMW en vreemdelingen

Fabienne Crauwels

Bestel