Menu

Evalueren in de lagere school: de TOETSWIJZER helpt u werken aan kwaliteit

De TOETSWIJZER voor de lagere school biedt leerkrachten een welgekomen ondersteuning bij de samenstelling en kwaliteitsbewaking van hun toetsen van het eerste tot het zesde leerjaar.

25-04-2019 -

De TOETSWIJZER is niet methodegebonden en bestaat uit twee aan elkaar gelinkte producten, namelijk een website en een verzamelkaft. Op dit moment is de TOETSWIJZER verkrijgbaar voor de domeinen meetkunde, historische tijd, lezen en taalbeschouwing. Via een abonnementsformule ontvangt de school ook de volgende domeinen die worden uitgewerkt.

De website (www.toetswijzer.be) bevat een ruim en divers aanbod aan toetsvragen: open en gesloten vragen, praktische proeven en pen- en papier toetsen, beeldvragen en meerkeuzevragen. De kaft bevat de correctiesleutels en instructiebladendidactische suggesties en een voorstel van aanpak.

Door deze toetsen af te nemen krijgt de school een breder beeld over haar werking. Het aanbod in de TOETSWIJZER is rijk. U kunt zelf kiezen hoe u dit materiaal gebruikt, aansluitend bij de specifieke noden op uw school of van een groep leerlingen.

Als school heeft u zelf de regie in handen over het kwaliteitsbeleid dat u voert. De TOETSWIJZER werd ontwikkeld om u daarbij te ondersteunen. OVSG werkte hiervoor samen met de intercommunales IOK en IGEAN en scholengroep GORK.

Meer weten: www.toetswijzer.be

Ook interessant

Onderwijs, Zorg & welzijn

Leer-KRACHT: leiding geven vanuit angst naar zelfvertrouwen

Oiheba BensaĆ¢d

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Blended learning

Tobe Baeyens

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Leerkrachten en hun loopbaan

Luc De Man
Willy Steensels

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Leerplan wereldoriƫntatie domein techniek

Bestel uw printeditie

Lager onderwijs, Secundair onderwijs

03 Oct

Opleiding: Gewenst gedrag en sanctiebeleid op school: een 4-lademodel - Gent

Locatie: Europahotel Gent, Gordunakaai 59, 9000 Gent

Prijs: € 99

Schrijf u in