Menu

Onze auteurs op de Boekenbeurs!

Onze auteurs Edgard Eeckman en Oiheba Bensaâd zijn aanwezig op de Boekenbeurs van 2019. Ontdek hier alle praktische info.

04-10-2019 -

Oiheba Bensaâd | donderdag 31 oktober | Leer-KRACHT: leiding geven vanuit angst naar zelfvertrouwen

Oiheba Bensaâd groeide op in Brugge tussen twee werelden: die van een Algerijnse vader en een Belgische moeder, van een moslim en een katholieke vrouw, van een vluchteling en een honkvaste West-Vlaamse.

Bij de aanslagen in Parijs en Brussel was ze schooldirecteur in wat volgens Trump een ‘hellhole’ is, tussen nog veel meer werelden om te overbruggen. Haar Brusselse jaren spelen zich af tegen een achtergrond van radicalisering, verschillende dreigingsniveaus en angst voor nieuwe aanslagen. Opgegroeid op een culturele breuklijn vertelt ze hoe ze die wereld ziet, proeft, voelt, hoort en ruikt.

Als transformatiecoach deelt ze vandaag haar ervaringen en versterkt ze jongeren, onderwijsmensen en ondernemers als leiders van hun leven. In haar boek bundelt ze ook de lessen die ze zelf leerde als leidinggevende over angst, zelfvertrouwen en leiderschap. Met praktijkvoorbeelden uit haar eigen leven.

Alle informatie over haar lezing op de Boekenbeurs hier.

Edgard Eeckman | zondag 3 november 2019 | Balanceren tussen macht en onmacht: Patient empowerment

Een wetenschappelijk verhaal over Patient Empowerment, helemaal uitgelegd door auteur Edgard Eeckman met de cartoons van Arnout Fierens alias Arnulf die ook present zal zijn en live tekenen. Een duo dat samen tekent voor het nieuwe boek “Balanceren tussen macht en onmacht”, zoals ook patiënt en zorgverlener samen zouden moeten tekenen voor de beste zorg.

Communicator, onderzoeker en auteur Edgard Eeckman baseert zijn betoog over de relatie tussen patiënt en arts zowel op wetenschappelijk onderzoek als op zijn eigen persoonlijke ervaring met de gezondheidszorg. Daarbij houdt hij steeds de mens voor ogen. Hij bekijkt de macht in de relatie patiënt-arts vanuit een ongebruikelijke invalshoek.

Op de achtergrond van de relatie sluimert afhankelijkheidsmacht: een macht die niet altijd zichtbaar is, maar wel grote invloed kan hebben op het gedrag van de patiënt. En op dat van de zorgverlener.

Vanuit zijn ongebruikelijke visie op macht detecteert de auteur de concrete ingrediënten van patient empowerment en geeft hij aan wat het antwoord zou kunnen zijn op de bestaande asymmetrische machtsrelatie tussen patiënt en zorgverlener. Een warm beargumenteerd pleidooi voor een gelijkwaardige patiënt-zorgverlener relatie.

Alle informatie over zijn lezing op de Boekenbeurs hier.

Ook interessant

Zorg & welzijn

Verhaal om de hoek

Bart De Nil

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Vroegtijdige zorgplanning in woonzorgcentra

Chantal Van Audenhove
Aline Sevenants
Walter Rombouts
Patrick Laevens

Bestel uw printeditie

Administration & organisation

Code de la démocratie locale et de la décentralisation (édition 2019)

Bestel uw printeditie

Droit

Les obligations légales de cybersécurité et de notifications d’incidents

Bestel uw printeditie

Politie

22 Oct

Opleiding: Onderzoeken op het deep & dark web - VOLZET

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 139

Schrijf u in