Menu

Download de checklist: Gemeentelijke dienstverlening voor ondernemers

Bijgevoegd schema geeft een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor een gemeentelijke dienst economie om zijn dienstverlening voor ondernemers op te zetten.

20-03-2020 - door Bart Palmaers, Stefan Thomas

Elke gemeente kan aan de hand van de checklist zelf bepalen welk kwaliteitsniveau ze nastreeft. Vanuit didactisch oogpunt werden per kwaliteitsaspect ook criteria voorzien waarop een gemeentebestuur zichzelf kan beoordelen aan de hand van scores, of voor zichzelf een streefwaarde kan vastleggen.

De gemiddelde score per kwaliteitsaspect kan visueel weergegeven worden in een sterdiagram. De positie in de sterren zal voor elke gemeente verschillend zijn en zal sterk afhangen van het ambitieniveau van de gemeente. Hoe meer de ster is gevuld, hoe sterker de kwaliteit van de dienstverlening is uitgebouwd.

Daarnaast geven we een tabel mee met onderliggende bouwstenen. Een gebrekkige dienstverlening is immers niet in een handomdraai op te lossen met bijvoorbeeld een opleiding klantvriendelijkheid. Een kwaliteitsvolle dienstverlening heeft immers te maken met tal van dieperliggende aspecten van de organisatie.

We onderscheiden zes verschillende dimensies of bouwstenen. Ook hier kan via de puntenschaal de bestaande situatie in beeld worden gebracht. Tevens kan het ambitieniveau worden aangegeven. Op die manier komen de werkpunten zeer duidelijk naar voren.

Check en download hier de tabel. 
Check en download hier het sterdiagram.
Meer informatie? Check onze publicatie Gemeentelijk economisch beleid 

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Lokaal en circulair, werken aan de toekomst

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie

Dagboek der werken

Ellen Wouters

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie

Afvalbeheer

Anthony De Proft

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie

Met hoge heren kersen eten - beleidsbeïnvloeding in de praktijk

Stefaan Viaene

Bestel uw printeditie

Overheidsopdrachten

22 Oct

Opleiding: Hoe maakt u werk van innovatieve overheidsopdrachten?

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 145

Schrijf u in