Menu

Geroddel in de opvang: feedback over opleidingen

Als we de hand in eigen boezem steken, moeten we toegeven dat we allemaal wel eens roddelen. Toch heeft roddelen een negatieve invloed op organisaties. Onze expert Nele Verrezen voorziet begeleidingen op maat. In de Komma groep en bij vzw De Ukkies gingen ze al aan de slag. Ontdek hoe zij het ervaarden.

15-10-2020 - door Nele Verrezen

Als we de hand in eigen boezem steken, moeten we toegeven dat we allemaal wel eens roddelen. Het kan immers deugd doen om je hart te luchten, je ei kwijt te raken en je gesteund te voelen door anderen. Toch is roddelen niet zo onschuldig als het lijkt en kan het in organisaties heel wat negatieve gevolgen teweegbrengen voor individuen, de sfeer in het team, de organisatie als groter geheel en helaas ook voor de eindgebruikers.

Auteur Nele Verrezen reikt in haar boek Gekonkelfoes in organisaties tips en tricks aan waarmee je als medewerker, leidinggevende of organisatie actief aan de slag kan gaan. Ze voorziet ook trajecten en begeleidingen op maat.

In de Komma groep en bij vzw De Ukkies gingen ze er al mee aan de slag. Ontdek hoe zij het ervaarden.

Dina Librecht, consultant kinderopvang Komma Groep 

"Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Nele en haar vormingsaanbod voor verantwoordelijken in de buitenschoolse kinderopvang. Zij gaf ons een duidelijke kijk op de dynamiek die er heerst in teams en hoe je hierin als verantwoordelijke op inzet."

"Zij kon onze deelnemers zo boeien dat er sindsdien regelmatig op haar beroep gedaan wordt voor een workshop: het motiveren van teams, hoe omgaan met verschil, conflicten en roddelen, enzovoort. Haar opleidingen worden gesmaakt, zowel door eenzelfde groep mensen die honger hebben naar meer kwalitatieve vormingen, als door nieuwe groepen aan wie ik het aanbod durf aanprijzen."

"Haar enthousiasme, de interactieve methodiek en de expertise die ze aan de dag legt, wordt niet alleen door mij, maar ook door de verschillende deelnemers aan diverse vormingen, beaamd en gewaardeerd."

Griet Plas van vzw De ukkies

“De vormingssessie Gekonkelfoes in organisaties oversteeg onze verwachtingen. De commentaren van de deelnemers waren dan ook lovend. Nele bracht deze niet zo luchtige materie op een vlotte, enthousiaste, aangename, toffe en zeer duidelijke no nonsense manier. Ze slaagde er zonder problemen in de meer dan 50 deelnemers van begin tot einde te boeien. De sessie is omgevlogen."

"Ondanks de grootte van de groep, was er voldoende mogelijkheid tot interactie. Ook het feit dat de deelnemers tijdens de sessie meermaals werden aangezet tot actie werd als zeer positief ervaren. Didactisch was deze sessie een pareltje!”

Meer informatie? Check onze publicatie Gekonkelfoes in organisaties

Ook interessant

Zorg & welzijn

Hartverwarmers

Maite Mallentjer
Frederik Vincx

Bestel

Zorg & welzijn

Intens spelen in de praktijk

Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw

Bestel

Zorg & welzijn

Groenbeleving met een visuele beperking

Christian Badot
Luc Vanhoegaerden
Herman Vereycken

Bestel

Zorg & welzijn

Sociale media in de kinderopvang - cahierreeks Kinderopvang

Kristof D'hanens

Bestel

Zorg & welzijn

Europees preventiehandboek

Peer van der Kreeft
Annemie Coone
Johan Jongbloet

Bestel

Zorg & welzijn

Samen verbindt

Jurn Verschraegen
Miet Timmers
Reinhilde Peeters

Bestel