Menu

Vroegtijdig schoolverlaten in het Vlaams secundair onderwijs

Op 30 maart 2021 werden de meest actuele cijfers, die betrekking hebben op de schoolverlaters van 2018-2019, gepubliceerd via de interactieve toepassing Dataloep. Via deze Dataloeptoepassing vindt u gedetailleerde cijfers over vroegtijdig schoolverlaten voor Vlaanderen en voor alle gemeenten.

23-04-2021 - door Sarah Neyts

De toepassing stelt u in staat cijfers op te vragen met opdelingen naar geslacht, leeftijd, nationaliteit, sociaal-economische leerlingenkenmerken, onderwijsvorm, studiegebied en onderwijsloopbaan.

Dataloep Vroegtijdig schoolverlaten secundair onderwijs

Een substantieel deel van de vroegtijdige schoolverlaters geeft het streven naar een kwalificatie niet op, maar schrijft zich in bij de Examencommissie secundair onderwijs, in het secundair volwassenenonderwijs of schrijft zich opnieuw in bij een onderwijsinstelling gewoon of buitengewoon secundair onderwijs. In het rapport 'Vroegtijdige schoolverlaters: inschrijvingen en kwalificaties in tweedekansleerwegen' lees je hoeveel vroegtijdige schoolverlaters zich inschrijven voor een tweedekansleerweg en hoeveel alsnog een kwalificatie halen. U vindt dit rapport op de website Samen tegen schooluitval.

Meer informatie? Check onze publicatie Schooluitval tegengaan

 

Ook interessant

Onderwijs

STEM in je klas

Pedagogische Begeleidingsdienst Basisonderwijs OVSG

Bestel

Onderwijs

Woord- en dramalessen voor kinderen

Bestel

Onderwijs

Teamzorg is zelfzorg

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

In dialoog

Montasser AlDe'emeh
Werner de Saeger

Bestel

Onderwijs

Doelenboek voor de lagere school

Bestel

Onderwijs

#(S)heDIDIT

Karijn Bonne

Bestel