Menu

Werken na kanker: je staat er niet langer alleen voor

Werkhervatting is voor veel (ex-)kankerpatiënten een belangrijke stap om na het ziek zijn de draad opnieuw op te pikken. Voor velen is weer aan de slag gaan evenwel totaal geen evidentie.

03-05-2021 -

Lichamelijke, cognitieve en psychische gevolgen van de aandoening en de behandeling kunnen zorgen voor twijfels en onzekerheden in de terugkeer naar werk. De wettelijke mogelijkheden tot re-integratie zijn niet altijd bekend, alsook de rol van de verschillende actoren hierin (denk aan bedrijfsarts, adviserend arts, behandelend arts). Rentree biedt daarom individuele coaching en begeleiding aan de werknemer of werkzoekende in het volledige proces van werkhervatting. Ook de werkgever is hierbij gebaat.

Rentree

Een Rentree-begeleidingstraject gebeurt aan de hand van individuele gesprekken met een deskundige coach en bestaat uit drie fasen. In de eerste fase ligt de focus op de werknemer of werkzoekende. Daar wordt onder meer stilgestaan bij de impact van de ziekte en behandeling op het functioneren, de visie en beleving rond werkhervatting, de wettelijke mogelijkheden en betrokken actoren in het proces. In de tweede fase wordt de werkhervatting concreet voorbereid aan de hand van een terugkeerplan of actieplan. De derde fase omvat de opvolging eenmaal de persoon weer aan het werk is.

Elk traject is uniek. De focus ligt steeds op werk, maar afhankelijk van de vraag of nood van de (ex-)kankerpatiënt komen er in de fases andere thema’s aan bod. Ook mensen die het werk reeds hervat hebben of zijn blijven werken tijdens de behandeling kunnen bij Rentree terecht voor een begeleiding op maat.

Meer weten over Rentree of andere werkplekinstrumenten? Check onze publicatie Inclusief werken en ondernemen

Ook interessant

Sociaal beleid & werk

Dynamische en flexibele gezinnen

Inge Pasteels

Bestel

Sociaal beleid & werk

Cahier Bouwen aan een breed sociaal beleid: Vrije tijd, een hefboom voor sociaal beleid (7)

Hans Grymonprez
Griet Briels

Bestel

Sociaal beleid & werk

Handboek Schuldbemiddeling | Kredietschulden, bankdiensten en verzekeringen & bescherming van de consument

Reinhard Steennot
Marijn De Ruysscher

Bestel

Sociaal beleid & werk

Handboek Schuldbemiddeling | Huurschulden

Filip Tollenaere

Bestel

Sociaal beleid & werk

Met REMI naar gelijkwaardige financiële hulpverlening

Nele Peeters
Marieke Frederickx
Ilse Cornelis
Bérénice Storms

Bestel

Sociaal beleid & werk

Cahier Bouwen aan een breed sociaal beleid: Van impact naar impactgedreven handelen (6)

Hans Grymonprez
Griet Briels

Bestel