Menu

Beginsituatie-analyse op jouw school door corona? Maak gebruik van de modules in onze Toetswijzer

Het wegwerken van leervertraging door corona is een werk van lange adem. Ook volgend schooljaar staat dit hoog op de agenda. Aan de basis ligt een sterke beginsituatieanalyse. Hoe breng je in beeld wat jouw leerlingen precies nodig hebben? Om scholen hierbij te ondersteunen, bieden OVSG en Politeia een tijdelijk ondersteuningspakket op de Toetswijzer aan. Hiermee sluiten we aan bij het advies van de educatieve taskforce over leervertraging en welbevinden.

21-05-2021 -

De coronacrisis heeft het onderwijsveld voor ongeziene uitdagingen gesteld. In opdracht van minister Weyts formuleerde een pedagogische taskforce eind april 2021 enkele aanbevelingen, onder meer om de leervertraging te beperken. Uit bevragingen in het basisonderwijs blijkt immers dat er sprake is van leervertraging en een gedaald welbevinden.

Een van de adviezen van de taskforce is om bij het begin van volgend schooljaar het niveau van alle leerlingen na te gaan via een beginsituatieanalyse. Zo kunnen leerkrachten de sterktes en zwaktes van hun leerlingen in kaart brengen en er hun onderwijspraktijk op afstemmen. Daarbij zijn goede diagnostische tools belangrijk om leervertragingen en leervoorsprongen concreet op te sporen.

Om scholen te faciliteren in het maken van die beginsituatie-analyse voor de domeinen lezen en getallenkennis, bieden OVSG en Politeia een tijdelijk ondersteuningspakket op Toetswijzer aan.

Waaruit bestaat het ondersteuningspakket?

  • Pakket van 30 toetsen Getallenkennis en Lezen voor het tweede tot het zesde leerjaar. Per leerjaar heb je de keuze uit drie toetsen voor Lezen en drie voor Getallenkennis.
  • Je krijgt tijdelijke toegang tot de toetsen die online beschikbaar zijn en je ontvangt de gedrukte instructiebladen en correctiesleutels.
  • Na bestelling krijg je het pakket eind augustus. De toegang wordt geactiveerd vanaf 1 september 2021 tot en met 31 december 2021.
  • De resultaten op de toetsen brengen in beeld waar de leerlingen in jouw klas sterk in zijn en waar extra aandacht aan besteed moet worden. De resultaten bieden gespreksstof voor onderwijsgesprekken op klasniveau en op het niveau van individuele leerlingen.  

Wil jouw school dit pakket aankopen? Stuur dan voor vrijdag 16 juli 2021 een mailtje naar tine.mous@politeia.be met de volgende gegevens:

  • Naam en voornaam
  • Leveringsadres
  • Facturatieadres

De prijs voor dit pakket bedraagt 99 euro (inclusief BTW, exclusief verzendkosten). 

Scholen die al een abonnement hebben op de Toetswijzer, ontvangen deze extra content automatisch. Alle informatie over het algemene Toetswijzer abonnement kan je hier raadplegen.

OVSG

Ook interessant

Onderwijs

Wij weten van praten

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

#Be sexy, be safe

Child Focus
Pimento

Bestel

Onderwijs

Het vademecum voor secretariaatsmedewerkers van het DKO

OVSG

Bestel

Onderwijs

Architectuur maakt school

Luc De Man
Marianne Coopman

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 6de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

Vlaamse toetsen

Luc De Man
Kris Denys

Bestel