Menu

Getuigenis: Waarom een klinisch psycholoog onze publicatie gebruikt

In mijn praktijk als klinisch psycholoog zie ik dagelijks mensen die het op de één of andere wijze moeilijk hebben in het leven. Ik heb ervaren dat sommigen van mijn cliënten dan bijkomend gebaat zijn met wat goede tips en trucs om hun leven terug in handen te nemen. Soms is het gewoon kwestie om een goed systeem te vinden om de berg aan taken te counteren.

23-08-2021 -

En zo'n systeem vind je in het door Politeia uitgegeven handige boekje Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!.

Sommigen zitten flink in de knoop met zichzelf. Zij hebben vaak baat bij een wat langere of fundamentelere begeleiding. Binnen deze begeleiding zoek ik samen met de client naar oplossingen. Dikwijls liggen de problemen verborgen in de persoonlijkheid. Bestaan ze al langere tijd. En geven ze meer of minder last in het dagelijks functioneren. Regelmatig uit zich dit in problemen in relaties, in depressieve stemmingen of in stevige (psycho)somatische klachten.

Maar soms botsen mensen ook gewoon even op hun eigen grenzen. Vaak tijdelijk, soms wat blijvend. Voor sommigen betekent dat een heuse burn-out. Maar zo erg hoeft het niet altijd te zijn: anderen tonen wat meer psychosomatische klachten, ze zijn wat meer vermoeid, soms ook zijn ze gewoon de weg wat kwijt. Maar bijna steeds is het gevolg hiervan een minder goed functioneren. Meestal doordat de vele taken die een mens nu eenmaal heeft, zich hopeloos opstapelen tot een echte last. Op het werk vooral natuurlijk. Tot ongenoegen van de chef, maar meer nog met een ongelukkig gevoel voor de persoon zelf. Zelfactualisatie op het werk is immers een sterke behoefte van de meeste mensen.

Maar soms uit het zich ook wel in het privé leven. Het huishouden lijdt eronder, de administratie wordt een rompslomp. Soms met alle financiële gevolgen van dien. Of met druk op de relatie met partner of kinderen. En altijd met veel schuldgevoel voor de betrokkene. Ik heb ervaren dat sommigen van mijn cliënten dan bijkomend gebaat zijn met wat goede tips en trucs om hun leven terug in handen te nemen. Soms is het gewoon kwestie om een goed systeem te vinden om de berg aan taken te counteren. En zo'n systeem vind je in Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!.

Ik heb er op de praktijk enkele exemplaren van liggen. Ik geef regelmatig een boek mee aan cliënten. Het is een heuse handleiding om het bereiken van succes stevig in eigen handen te nemen. Ik merk dat sommige van mijn cliënten er echt wat aan hebben. Ik krijg die feedback van hen. Soms levert het ook een interessante opening voor een meer therapeutische benadering. En dat helpt dan weer een meer fundamentelere oplossing voor de problemen te vinden. Tweemaal winst met andere woorden.

Er is ook een nadeel evenwel. Het boek zelf krijg ik steeds vaker niet meer terug… Maar oké. Dat is maar een klein kwaad als mensen ermee gebaat waren!

Auteur: Tom Beuten

Ook interessant

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel