Menu

#BE SEXY, BE SAFE – veilig sexten voor jongeren

Onze levens spelen zich almaar meer online af. Zo neemt ook het fenomeen sexting toe, het delen van seksueel getinte berichtjes, foto’s of video’s.

15-12-2021 -

Sexting maakt deel uit van een positieve seksuele ontwikkeling van jongeren, helaas zijn hier ook een aantal risico’s aan verbonden.

Zo kunnen de beelden zonder toestemming verspreid worden. Slachtoffers slaan in paniek en sluiten zich van iedereen af. Weinig scholen weten hoe ze met dit probleem moeten omgaan. In samenwerking met Child Focus en Pimento ontwikkelden we een magazine dat hierbij kan helpen: #BE SEXY, BE SAFE – magazine voor jongeren over veilig sexten.

Dit toegankelijke magazine biedt veel mogelijkheden om het fenomeen beter te leren kennen en bovendien bespreekbaar te maken in de klas. Zo bevat het verhalen en getuigenissen, informatie over hulplijnen, tips en tricks (onder meer in de vorm van een poster), spelletjes, tests en nog veel meer. Naast de mogelijke risico’s komen ook de fijne kanten van sexting aan bod.

Hoewel het magazine op maat van jongeren geschreven is, kan het ook voor leerkrachten heel wat waardevolle informatie bevatten. Zo staan er tal van didactische (digitale) suggesties in om in de klas met het magazine aan de slag te gaan.

Ben je benieuwd? Blader hier alvast door het magazine!

Over de auteurs

Child Focus wil seksuele uitbuiting van minderjarigen tegengaan. Hun preventieteam probeert grensoverschrijdende sexting te voorkomen door jongeren te leren op een fijne manier met sexting om te gaan.

Pimento ondersteunt iedereen die met jongeren werkt rond de thema's relaties en seksualiteit, weerbaarheid en pesten. Ze geven eveneens vormingen aan jongeren over sexting.

 

Tijdens de voorintekenactie van het magazine kan u pakketjes  bestellen aan 35 euro per pakketje (1 pakketje bevat 25 exemplaren). Nadien wordt dit 45 euro per pakketje. Bij afname vanaf 10 pakketjes ontvangt u bovenop de actiekorting nog eens 10% extra korting op uw volledige pakketjesbestelling.
Om pakketjes te bestellen en voor meer informatie over deze actie kan u mailen naar tine.mous@politeia.be. De actie loopt tot en met 31 januari, de levering van de pakketjes wordt voorzien rond 14 februari.

Ook interessant

Onderwijs

Wij weten van praten

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

#Be sexy, be safe

Child Focus
Pimento

Bestel

Onderwijs

Het vademecum voor secretariaatsmedewerkers van het DKO

OVSG

Bestel

Onderwijs

Architectuur maakt school

Luc De Man
Marianne Coopman

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 6de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

Vlaamse toetsen

Luc De Man
Kris Denys

Bestel