Menu

Kinderen laten dansen en bewegen!

13-11-2023 -

De lessen in dit inspiratieboek bieden een vertrekpunt, een houvast of een opfrissing voor leerkrachten die de artistieke groei van hun leerlingen door middel van dans en beweging willen stimuleren.

Via verscheidene opdrachten, danskaarten en rolverdelingen laat je je leerlingen creëren, ontdekken, samenwerken, onderzoeken, presenteren en schitteren.

Leerkrachten (uit het deeltijds kunstonderwijs, uit het lager onderwijs, muzische vorming, lichamelijke opvoeding …) worden geïnspireerd om creatief met dans en beweging aan de slag te gaan binnen hun lessen. Zowel leerkrachten mét als zonder dans- en bewegingservaring kunnen onmiddellijk van start gaan met deze toegankelijke lessen.

Je kan zelf een van de 8 thema’s uitkiezen en de bewegingsles(sen) samenstellen naargelang de voorziene tijd die je ter beschikking hebt en de doelen waarmee je aan de slag wil. Alle aanvullend materiaal nodig om deze lessen te kunnen geven, kan worden geraadpleegd op de bijhorende webpagina, boordevol tips, filmpjes, muziek en bijlagen. Je vindt er ook een overzicht van alle relevante doelen voor het basisonderwijs en het deeltijds kunstonderwijs.

Klik hier voor een overzicht van de doelen basisonderwijs en de doelen DKO 

Sabin Ceulemans studeerde en behaalde haar diploma klassieke dans aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Momenteel geeft ze danslessen in academie HSN (Hemiksem, Schelle, Niel en Aartselaar), verzorgt ze bewegingslessen binnen KunstKuur in de lagere school en geeft ze occasioneel vormingen in opdracht van OVSG.

Ook interessant

Onderwijs

Muzische vorming breed evalueren

Bestel

Onderwijs

Iedereen telt

Luc De Man
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

De toekomst van het onderwijs aan jonge kinderen

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel