Menu
05 May

Webinar: Cybercrime 3.0 (VOLZET!)

Spreker Jan Kerkhofs , Philippe Van Linthout

Prijs:
139,-
Schrijf u in

Incl. btw

  • 05-05-2021
  • Erkenning baremische opleiding en OVB aangevraagd

Samenvatting

Deze opleiding is volzet. Indien u nog inschrijft, plaatsen we u op een wachtlijst. U wordt dan als eerste gecontacteerd om in te schrijven voor een extra sessie.

Cyberaanvallen, datalekken, phishing , hacking, online bedreigingen, kinderpornografie: het is maar een greep uit de misdaden waar politie- medewerkers mee in aanraking komen. De digitale crime scene breidt zich uit als een inktvlek. Het aandeel van ICT-gerelateerde misdrijven is de laatste jaren exponentieel gestegen – en de prognoses zijn allerminst rooskleurig. Bovendien gebruiken criminelen ook steeds meer digitale tools om berichten te versturen en afspraken te maken.

Om de strijd tegen cybercrime te ondersteunen, heeft de overheid een wetgeving uitgewerkt. Maar die heeft natuurlijk ook een grote impact op de opsporingsmethoden en bewijsgaring. Wilt u weten wat nu precies uw mogelijkheden zijn om digitaal te rechercheren? En hoe u die opties goed kunt gebruiken? We vertellen het in deze opleiding.

U komt te weten welke dingen vandaag wél mogen en vroeger niet. We leggen ook praktisch uit hoe u goede bewijzen kunt aanleveren met respect voor de rechten van de verdachte.

Onze sprekers Jan Kerkhofs en Philippe Van Linthout zijn dé autoriteiten op het vlak van cybercrime in België. Ze voorzien tijd om al uw praktische vragen te beantwoorden.

Alle praktische info over onze webinars kunt u hier raadplegen.
 

Deze opleiding is bestemd voor:

Politie, magistraten en advocaten

Programma

13u20

–– Onthaal –—

13u30

Uiteenzetting

15u15

–– Pauze –—

15u30

Uiteenzetting

17u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Jan Kerkhofs

Jan Kerkhofs is federaal magistraat en maakt deel uit van de Cyber Unit van het federaal parket. Samen met Philippe Van Linthout (onderzoeksrechter te Mechelen) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime. Jan Kerkhofs maakt tevens deel uit van het European Judicial Cybercrime Network (EJCN).

Meer info

Philippe Van Linthout

Philippe Van Linthout is onderzoeksrechter te Mechelen. Samen met Jan Kerkhofs (federaal magistraat) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime.

Meer info

Ook interessant

Politie & veiligheid

Wet op het politieambt | 23ste editie

Eddy De Raedt
Philippe Rosseel
Bart Van Thienen

Bestel

Politie & veiligheid

Praktijkgids cameratoezicht | 2de editie

Tom De Schepper

Bestel

Politie & veiligheid

Het strafrechtelijk traject | 3de editie

Frank Schuermans
Damien Vandermeersch

Bestel

Politie & veiligheid

Codex private veiligheid | 4de editie

Jan Cappelle

Bestel

Politie & veiligheid

De officier van bestuurlijke politie | 2de editie

Jean-Claude Gunst

Bestel

Politie & veiligheid

Handboek forensisch onderzoek | 2de editie

Patrick Boel
Gert De Boeck
Laurent Sartorius
Inge Buys
Davy Jordens
Olivier Leroux

Bestel