Menu
20 Mar

Workshop: Geweldbeheersing en zelfbescherming in het onderwijs

Spreker Carl Adams

Prijs:
€ 89,00
Schrijf u in

Incl. btw

  • 20-03-2020

Samenvatting

Bij momenten van agressie en geweld staat de relatie met leerlingen centraal. In deze workshop verduidelijken we het concept van ‘verantwoord handelen’ en het belang van de-escalatie en geweldbeheersing bij zowel de leerlingen of hun ouders als onszelf. 

Omgaan met agressie veronderstelt inzicht in hoe agressie ontstaat en zichtbaar wordt. We exploreren hoe we agressie kunnen herkennen bij leerlingen.  

Wanneer we ervan uitgaan dat alle gedrag communicatie is, gaat dit ook op voor agressie. We staan stil bij wat de betekenis van agressief gedrag kan zijn en gaan na welke acties we kunnen ondernemen om de communicatie te optimaliseren.   

Wanneer we agressie niet meer kunnen afremmen met verbale instructie, is non-verbale instructie erg belangrijk. We trainen in de opleiding daarom ook op het aannemen van een veiligheidshouding, afstand en het anticiperen op fysieke agressie.

Programma

12u30

–– Onthaal –—

13u00

Uiteenzetting
Carl Adams

15u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Carl Adams

Carl Adams (°1963) is orthopedagoog en sinds 1998 lector aan de AP Hogeschool, departement gezondheid en welzijn. Voordien werkte hij als begeleider en orthopedagoog in voorzieningen voor integrale jeugdzorg en ambulante verslavingszorg. Carl is stafmedewerker van de counselor/coach opleiding in Focus On Emotion vzw. Hij heeft een privépraktijk, To People, waar hij cliënt- en emotiegerichte psychotherapie toepast. Hij is special advisor voor de zorgsector bij de European Krav Maga Academy. Daarnaast geeft hij ook workshops gespreksvaardigheden en zelfbescherming in zorgvoorzieningen in heel Vlaanderen.

Meer info

Ook interessant

Onderwijs

Naar een veilige school

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Getalbegrip (Natuurlijke getallen)

Benjamin Jacobs

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Vermenigvuldigen en delen (Natuurlijke getallen)

Benjamin Jacobs

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Optellen en aftrekken (Natuurlijke getallen)

Benjamin Jacobs

Bestel uw printeditie

Lager onderwijs

06 Mar

Opleiding : Verhoog je veerkracht, voorkom burn-out: Vitamines voor Teamzorg

Locatie: ’t Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28, 3500 Hasselt

Prijs: € 99

Schrijf u in