Menu
14 May

Webinar: Re-integratie na langdurige afwezigheid

Spreker Nancy De Vogelaere , Inger De Wilde

Prijs:
€ 90,00
Schrijf u in

Incl. btw

  • 14-05-2020

Samenvatting

Dit webinar brengt u in één dag helemaal up to speed om werk te maken van een vlot en vooral warm onthaal bij re-integratie.
 
In een eerste deel licht Inger De Wilde (postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen) toe wat de juridische grondslag is bij re-integratie. De tekst uit de Codex Welzijn op het werk dient daarvoor als basis en zorgt ervoor dat u weet wat de wettelijke verplichtingen en mogelijkheden zijn.
 
In het tweede deel gaat u echt aan de slag om die theorie om te zetten in de praktijk. Nancy De Vogelaere (zaakvoerder van Dinobusters) zorgt voor begeleiding in en verbetering van uw eigen re-integratieplan en beantwoordt de vragen die vanuit uw organisatie naar voren komen. Het webinar biedt de mogelijkheid om vragen op voorhand door te sturen aan events@politeia.be. Ook tijdens het webinar zelf kunt u vragen stellen.
 
Over onze webinars
• De beste experts uit uw werkveld
• High Definition beeld
• Ultra-beveiligde verbinding met end-to-end encryptie
• Alle deelnemers krijgen na afloop de video-opname en presentatie 
• Herinneringsmails: één dag ervoor en 30 minuten voor de start
• Mogelijkheid tot vragen stellen via chatfunctie of via de eigen micro

Deze opleiding is bestemd voor:

personeelsdiensten, diensthoofden, preventie-adviseurs, algemeen directeuren en hun adjunct, consulenten en beleidsadviseuren

Programma

12u50

–– Vooruitzending –—

13u00

Re-integratie volgens de Codex over het welzijn op het werk
Inger De Wilde

13u50

–– Vragenronde & pauze –—

14u10

Aan de slag deel 1: hoe werknemers in de praktijk re-integreren
Nancy De Vogelaere

15u00

–– Pauze –—

15u10

Aan de slag deel 2: hoe werknemers in de praktijk re-integreren
Nancy De Vogelaere

16u00

–– Vragenronde & einde –—

Over de spreker(s)

Nancy De Vogelaere

Nancy De Vogelaere is politicoloog (UGent - 2000), volgde een aanvullende studie ontwikkelingssamenwerking (UGent, 2001) en Europees Recht (UGent, 2002). Intussen vervolledigde ze ook haar aggregatie (UGent - 2000-2002). Van 2010-2012 behaalde ze de master na master publiek management (Antwerp Management School). Ze is UCF-gecertificeerd coach (2015, The Coaching Square). Na een leven bij de Vlaamse overheid (2002-2015) als coördinator werkstations (betalen lonen leerkrachten), projectleider digitalisering en afdelingshoofd Informatie en Communicatie op het Ministerie van Onderwijs, werd ze volledig zelfstandig. Ze bouwde haar eigen zaak uit sinds 2016 samen met Elke Wambacq. Beiden zijn ze auteurs van verschillende boeken, artikels en blogs. Als keynote, trainer en coach inspireert Nancy sindsdien grote en kleine groepen - om mee hun organisatie in beweging te krijgen én te houden. Hands on. Let's cut the crap...

Meer info

Inger De Wilde

Inger De Wilde studeerde op 6 juli 2001 als licentiaat rechten af aan de Gentse rechtsfaculteit. Nadien volgden enkele jaren aan de Brusselse balie (Claeys & Engels) om vervolgens onderwijs- en onderzoeksassistent te worden bij de Vakgroep Sociaal Recht van de Universiteit Gent. In 2009 stapte Inger over naar de consultancywereld (SD Worx) waar ze zich specifiek toelegde op de publieke sector. Vanaf februari 2011 ging ze ook aan de slag als onderzoeker bij de Universiteit Antwerpen. Tot eind 2013 combineerde ze beide jobs om tot slot vanaf 1 januari 2014 voltijds in te zetten op haar (doctoraal) onderzoek in het raam van het derde Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen. Sinds juni 2013 is Inger ook vrijwillig medewerker bij de Faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent. Inger behaalde op 6 juli 2016 de titel van doctor in de rechten. Van 2016 tot medio 2019 was Inger als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Leerstoel Provinciaal en Lokaal Personeelsmanagement waar ze hoofdzakelijk onderzoek verrichtte naar een  eenvormige rechtspositie voor het contractueel en statutair (lokaal) overheidspersoneel. Met ingang van 1 juli 2019 is Inger als postdoc verbonden aan de Leerstoel "Kenniscel Pensioenen". Tijdens het academiejaar 2019-2020 doceert Inger als gastprofessor 'socialezekerheidsrecht' aan de studenten 3de bachelor rechten van de Universiteit Gent.

Meer info

Ook interessant

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel uw printeditie

Personeel

Projectmatig werken in lokale besturen

Katlijn Perneel
Theo Wijnen

Bestel uw printeditie

Personeel

Verbeteren door zelfevaluatie specifiek werkboek OCWM's (pakket van 5)

Ruud Bourmanne

Bestel uw printeditie

Personeel

Verbeteren door zelfevaluatie algemeen werkboek (pakket van 5)

Ruud Bourmanne

Bestel uw printeditie

Personeel

Verbeteren door zelfevaluatie Specifiek werkboek (duurzaam) aankopen (A-scan) (pak van5)

Ruud Bourmanne

Bestel uw printeditie