Menu
13 Oct

Opleiding: Uitzendarbeid in de publieke sector

Spreker Inger De Wilde , Cosette Verhelst

Prijs:
€ 124,99
Schrijf u in

Incl. btw

  • 13-10-2020

Samenvatting

Deze opleiding brengt u in één dag helemaal up to speed om werk te maken van een vlot beleid over uitzendarbeid. In het eerste deel licht Inger De Wilde het juridisch kader en de toepasselijke wetgeving toe zodat u alle verplichtingen in orde kunt brengen.

In het tweede deel gaat u aan de slag om die theorie om te zetten in de praktijk. Cosette Verhelst zorgt voor verheldering rond uitzendarbeid in de praktijk en beantwoordt ook de vragen die vanuit uw eigen organisatie naar voren komen.

COVID-19: Wij nemen voor al onze opleidingen strikte veiligheidsmaatregelen. Ondanks de aanpassingen is het alsnog mogelijk dat wij een opleiding moeten verplaatsen of annuleren. Het is ook mogelijk dat wij, door omstandigheden, opleidingen omvormen tot webinars die deelnemers thuis online kunnen volgen. Bij wijzigingen aan opleidingen nemen wij altijd persoonlijk contact op met de deelnemers. Meer informatie? Contacteer ons via 02 289 26 10 of events@politeia.be.

Programma

09u00

–– Onthaal –—

09u30

Deel 1: Wetgeving omtrent aanbestedingen specifiek over Uitzendarbeid: zowel juridisch kader als praktijkvoorbeelden en vraagstukken
Inger De Wilde

10u45

–– Koffiepauze –—

11u00

Deel 2: Uitzendarbeid: zowel het juridisch kader als praktijkvoorbeelden en vraagstukken
Cosette Verhelst

12u15

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Inger De Wilde

Inger De Wilde studeerde op 6 juli 2001 als licentiaat rechten af aan de Gentse rechtsfaculteit. Nadien volgden enkele jaren aan de Brusselse balie (Claeys & Engels) om vervolgens onderwijs- en onderzoeksassistent te worden bij de Vakgroep Sociaal Recht van de Universiteit Gent. In 2009 stapte Inger over naar de consultancywereld (SD Worx) waar ze zich specifiek toelegde op de publieke sector. Vanaf februari 2011 ging ze ook aan de slag als onderzoeker bij de Universiteit Antwerpen. Tot eind 2013 combineerde ze beide jobs om tot slot vanaf 1 januari 2014 voltijds in te zetten op haar (doctoraal) onderzoek in het raam van het derde Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen. Sinds juni 2013 is Inger ook vrijwillig medewerker bij de Faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent. Inger behaalde op 6 juli 2016 de titel van doctor in de rechten. Van 2016 tot medio 2019 was Inger als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Leerstoel Provinciaal en Lokaal Personeelsmanagement waar ze hoofdzakelijk onderzoek verrichtte naar een  eenvormige rechtspositie voor het contractueel en statutair (lokaal) overheidspersoneel. Met ingang van 1 juli 2019 is Inger als postdoc verbonden aan de Leerstoel "Kenniscel Pensioenen". Tijdens het academiejaar 2019-2020 doceert Inger als gastprofessor 'socialezekerheidsrecht' aan de studenten 3de bachelor rechten van de Universiteit Gent.

Meer info

Cosette Verhelst

Na een 15-jarige loopbaan bij het voormalige Sabena, besliste Cosette Verhelst bij de eeuwwisseling om een carrièreswitch te maken. Na luchtvaart werden HR en sales haar passie en werkterrein.  Als key account manager begeleidde ze klanten en prospecten in hun HR problematiek en personeelsvraagstukken. Sinds 2009 legde ze zich voor Randstad Group voornamelijk toe op tenders en overheidsaanbestedingen.  Vanuit haar expertise van de arbeidsmarkt enerzijds en uitzendarbeid anderzijds geeft ze advies aan overheidsinstellingen en gemeentebesturen die beroep wensen te doen op uitzendarbeid.  Binnen Randstad Group werkt ze samen met haar 2 collega's (Sebastien Cosentino - Wallonië en Carolien Spanoghe - federaal) aan een breder draagvlak voor uitzendarbeid binnen de overheid. Zij zal vanuit een aantal concrete cases u vooral praktische tips kunnen geven over hoe u in binnen uw bestuur beroep kan doen op uitzendarbeid.  

Meer info

Ook interessant

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel

Personeel

Projectmatig werken in lokale besturen

Katlijn Perneel
Theo Wijnen

Bestel

Personeel

Verbeteren door zelfevaluatie specifiek werkboek OCWM's (pakket van 5)

Ruud Bourmanne

Bestel

Personeel

Verbeteren door zelfevaluatie algemeen werkboek (pakket van 5)

Ruud Bourmanne

Bestel

Communicatie, Informatiemanagement, Opleiding & vaardigheden, Organisatie

26 Oct

Opleiding: Employer branding in de zorgsector

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 145

Schrijf u in