Menu
10 Mar

Seminarie: Maak palliatieve zorg en levenseinde bespreekbaar

Spreker Robert Geeraert , Wim Distelmans

Prijs:
139,-
Schrijf u in

Incl. btw

  • 10-03-2023

Samenvatting

Palliatieve zorg is bedoeld voor mensen die niet meer gaan genezen. In Vlaanderen en Brussel is deze zorg ruim beschikbaar en behoort wereldwijd zelfs tot de wereldtop. Desondanks is palliatieve zorg onvoldoende gekend, vooral bij de bevolking, maar ook bij sommige zorgverleners en andere professionals. Hierdoor wordt palliatieve zorg nog te laat of zelfs nooit ingeroepen.

Heel deze problematiek werd uitvergroot door de coronacrisis en bevestigd door ‘Het Palliatief debat’ van Kom op tegen Kanker, waarin men aandringt op actie en samenwerking.

De ‘actie palliatieve zorg’ neemt de uitgestoken hand aan, wil de krachten bundelen en allerhande versnippering tegengaan.

Belangrijk is dat iedereen goed geïnformeerd en ondersteund wordt! Deze studievoormiddag helpt iedere gemeente en organisatie op weg om iedereen die met een ongeneeslijke aandoening te maken krijgt, grondig én objectief te informeren.

Programma

09u30

–– Onthaal –—

10u00

Uiteenzetting

12u00

–– Slot –—

Over de spreker(s)

Robert Geeraert

Robert Geeraert, consulent woonzorg en levenseinde, is licentiaat psychologie, opvoedkunde en gezondheidszorg voor ouderen. Hij was raadgever ouderenzorg en thuiszorg van ministers Mieke Vogels en Adelheid Byttebier, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Diensten Gezinszorg (VVDG), directeur van woonzorgcentrum De Groene Linde en stafmedewerker vorming van de VVSG. Robert is de oprichter van het eerste palliatief supportteam in een woonzorgcentrum en heeft relevante beroepservaring opgedaan in zowel de bijzondere jeugdzorg, de gerontopsychiatrie als in de sector voor personen met een beperking. Robert is momenteel gastprofessor welzijnsbeleid aan de Erasmushogeschool te Brussel en actief in de levenseindezorg.

Meer info

Wim Distelmans

Meer info

Ook interessant

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel

Zorg & welzijn

PEP-talk voor toekomstige ouders

Habadia El Asjadi
Najua El-Fakeh
Maëlle De Coninck
Kim Van Hoof

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek financiering residentiële ouderenzorg | Print + digitaal met abonnement

Evi Beyl

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking (werkboek)

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

HealthLi Buurtkompas

Joke Coussement
Leen Haesaert
Karolien Baldewijns

Bestel

Zorg & welzijn

Veerkracht is meerkracht

Inge Pasteels
Jan Smits
François Didden
Simon Ashworth

Bestel