Menu
09 Mar

Masterclass: Modereren van infovergaderingen en dialoogtafels

Spreker Machteld Weyts (Billie Bonkers)

Prijs:
249,-
Schrijf u in

Incl. btw

  • 09-03-2023

Samenvatting

Een infovergadering of een dialoogtafel in goede banen leiden is niet altijd even evident. Als er al een moderator is heeft die vaak twee petjes op – of – hij wordt niet als objectief of onafhankelijk aanzien door de deelnemers/het publiek. Een ‘externe’ moderator aanstellen – bijvoorbeeld de communicatieverantwoordelijke – biedt meer kansen op slagen. Tenminste als die de nodige tips and tricks onder de knie heeft om aan die opdracht te beginnen.

Machteld Weyts legt eerst de basisprincipes van modereren uit om vervolgens dieper in te gaan op valkuilen voor het modereren van infomomenten en dialoogtafels van lokale besturen. Deelnemers krijgen ook een concrete casus om mee aan de slag te gaan. Een must voor elk lokaal bestuur dat resultaatgericht haar inwoners wil informeren of de neuzen van stakeholders in dezelfde richting wil krijgen.

Deze opleiding is bestemd voor:

Communicatieverantwoordelijken, lokale besturen, woordvoerders, dienst ruimtelijke ordening

Programma

09u00

–– Onthaal –—

09u30

Uiteenzetting

12u30

–– Slot –—

Over de spreker(s)

Machteld Weyts (Billie Bonkers)

Machteld Weyts is master in de communicatiewetenschappen en bachelor in communicatiemanagement, pers en voorlichting. Na haar studies belandde ze bij De Lijn, waar ze het woord voerde en campagnes begeleidde. Hongerig naar meer kennis en met een groot hart voor jong talent, startte ze in 2007 als docent overheidscommunicatie aan de Arteveldehogeschool Gent. Daar begeleidde ze de studenten vooral bij praktijkopdrachten voor opdrachtgevers uit de overheidssector. Machteld was ook actief in onderzoeksprojecten die overheidscommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen. Haar doel is altijd om de theoretische inzichten te vertalen naar haalbare en realistische werkwijzen op de werkvloer. De Vlaamse overheid schakelt haar al enkele jaren in als externe lesgever om communicatie en beleid beter met elkaar te integreren. Sinds 2018 is ze bij Billie Bonkers aan de slag als account manager en communicatiestrateeg.

Meer info

Ook interessant

Communicatie & informatie

Fondsen werven is geen kinderspel

Jos Huypens

Bestel

Communicatie & informatie

Met elkaar spreken is (geen) kinderspel

Jos Huypens

Bestel

Communicatie & informatie

Inleiding in de sector van bibliotheken en documentatiecentra (deel 1)

Bestel

Communicatie & informatie

Digitaal informatie beheren en archiveren: digitaal werken

Bestel

Communicatie & informatie

Hopende U hiermede voldoende geïnformeerd te hebben

Katrien Janssens
Farida Barki

Bestel

Communicatie & informatie

Informatie beheren en archiveren: regelgeving, GDPR en organisatie

Bestel