Menu

Zicht op dagelijkse tijd

door Benjamin Jacobs

Prijs
25,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Wat betekent dagelijkse tijd voor kinderen? Hoe stimuleer je als leraar de ontwikkeling van het (cyclische) tijdsbegrip bij kleuters en lagereschoolkinderen? Hoe zorgen we op school voor een goede opbouw van het aanbod, de aanpak en de vorm? Dat zijn de vragen waarop dit pedagogisch cahier een antwoord wil bieden.

In ‘Zicht op dagelijkse tijd’ ligt de nadruk vooral op het technische aspect van de tijd: een jaar is opgebouwd uit seizoenen en maanden, weken bestaan uit dagen, een dag is ingedeeld in dagdelen en klokuren, enzovoort. Vanuit het oogpunt van sociale zelfredzaamheid is het van belang dat kinderen greep krijgen op de dagelijkse tijd en vaardigheden ontwikkelen zoals kloklezen, het gebruiken van kalenders om te plannen en te rekenen, het correct interpreteren van eenvoudige uurtabellen en allerlei tijdsaanduidingen. Dit cahier beschrijft op zeer praktische wijze, met tal van voorbeelden, illustraties en didactische tips en veelal in een opbouw per klas hoe we ons onderwijs kunnen vormgeven zodat kinderen gaandeweg die inzichten en vaardigheden kunnen verwerven.

Ten slotte slaat het cahier ook de brug met het leerdomein ‘natuur’, met name door de focus op weerkalenders. Omdat we aan de hand van de periodieke weeroverzichten ook inhouden realiseren uit het leerdomein ‘dagelijkse tijd’, wijden we ook daaraan een uitgebreid hoofdstuk. Kortom, de perfecte verdieping bij een leerplan.

Over de auteur(s)

BJ

Benjamin Jacobs

Benjamin Jacobs is pedagogisch adviseur bij PBD GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Benjamin Jacobs
ISBN (print): 9789057182945
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Doelenboek voor de kleuterschool

Bestel

Onderwijs

Portfolio Studiegebied Personenzorg BSO

Inneke Fichefet
Mariƫtte Mollu

Bestel

Onderwijs

Zicht op techniek

Jan Beerten
Alain Clits
Anne-Marie Tytgat

Bestel