Menu

Tucht & deontologie

Het handboek tucht en deontologie bij de politiediensten

door Alain Liners, Jana Mouton

Prijs
€ 678.00
Print en online abonnement met facturatie na iedere bijwerking.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De laatste jaren zijn er heel wat wijzigingen gebeurd binnen de tuchtprocedure bij de politie. Met het oog op een efficiëntere politie kan zo’n herziening niet ontbreken. Tucht & deontologie wil daarom op een heldere manier inzicht bieden in de tuchtreglementering en de deontologie bij de politie. Daarbij komen zowel de theorie als de praktijk uitgebreid aan bod.

De verschillende stappen van de tuchtprocedure worden nauwkeurig toegelicht en op basis van concrete gevallen formuleren de auteurs ook aanbevelingen die de effectieve toepassing van het tuchtrecht en de deontologische code moeten ondersteunen. Uiteraard worden de ontwikkelingen inzake tucht en deontologie op de voet gevolgd. Door de losbladige formule kunnen de bijwerkingen telkens snel in het boek geïntegreerd worden, zodat uw naslagwerk te allen tijde up-to-date blijft.

Tucht & Deontologie is een onmisbaar instrument voor zowel korpschefs als burgemeesters, officieren en leden van interne controlesystemen. Het biedt op een overzichtelijke en volledige manier een antwoord op de vragen omtrent deze materie.

Over de auteur(s)

AL

Alain Liners

Alain Liners is belast met operationele juridische adviezen ten gunste van de geïntegreerde politie. Hij is licentiaat in de rechten en de criminologie, aggregaat in de rechten, master in administratief en publiekrecht en docent.

Meer info
JM

Jana Mouton

Jana Mouton is Juridisch adviseur bij de Juridische dienst van de Federale Politie - Sectie geschillen. Zij heeft een Master in de rechten (KU Leuven).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Alain Liners, Jana Mouton
ISBN (print): 9782509000842
Verschijningsdatum: 2012-01-01
Type Digitaal Losbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Educatieve maatregelen voor verkeersovertreders

Ludo Kluppels

Bestel

Politie & veiligheid

Bestuur en organisatie van de lokale politiezone

Kris Croonen
Tom De Schepper
Koen Van Heddeghem

Bestel

Politie & veiligheid

Statuut - Administratief en syndicaal statuut

Eddy Branckaute

Bestel

Politie & veiligheid

Handboek openbare orde

Alain Liners

Bestel