Menu

Co-teaching op school

door Marijn Vandevelde

Prijs
40,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

In het aanbod van de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! zien we een duidelijke trend: scholen geven aan dat zij hun onderwijs op een innoverende manier willen organiseren. Co-teaching is daar een prominent aspect van.

Co-teaching helpt om een krachtige leeromgeving te creëren, niet alleen voor leerlingen maar ook voor leerkrachten. Verschillen worden als een troef uitgespeeld: leerkrachten kunnen elkaar perfect aanvullen met hun eigen talenten en competenties en fungeren als rolmodel voor verbindend leren in de klas. Met twee voor de klas staan biedt meer kansen om te differentiëren en dat maakt dat leerlingen beter bij de les zijn. Door samen te werken word je sterker!

De auteur geeft concrete tips en goede praktijkvoorbeelden om co-teaching op school te implementeren, ongeacht of je het klein of groot aanpakt op klas- en beleidsniveau. Het boek begint bij de redenen om aan co-teaching te doen, analyseert de verschillende modellen van co-teaching, om uiteindelijk te landen bij de succesfactoren en de infrastructuur.

Heel handig zijn ook de checklists voor co-teaching achteraan in het boek. Met deze tools bouw je met je team zelf aan een schooleigen visie en organisatie van co-teaching.

Over de auteur(s)

MV

Marijn Vandevelde

Marijn Vandevelde is projectmanager bij de afdeling Netbrede Ondersteuning en Organisatie. Ze werkt samen met het Team Huisvestingsstrategie en het Team Projectmanagement Bouw dat op strategisch en tactisch niveau scholengroepen ondersteunt in de optimalisatie van hun infrastructuur, waar ze voornamelijk het pedagogisch luik opneemt bij nieuwbouw of grondige renovatie en bij campusontwikkeling. Daarnaast begeleidt ze ook projecten met projectmanagers die een nieuwbouw voorbereiden in de vorm van een projectdefinitie voor architectenbureaus. In dialoog met de school en de scholengroep vertaalt ze met een multidisciplinair team de noden en wensen op infrastructureel en pedagogisch vlak in een nieuwbouw of grondige renovatie.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Marijn Vandevelde
ISBN (print): 9782509030535
ISBN (digitaal): 978-2-509-03067-2
Verschijningsdatum: 2017-09-15
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Van planlast naar planlust

Marc Van den Brande
Els Gallin

Bestel

Onderwijs

Wij weten van praten

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

Architectuur maakt school

Luc De Man
Marianne Coopman

Bestel

Onderwijs

Vlaamse toetsen

Luc De Man
Kris Denys

Bestel

Onderwijs

Meer weten over (effectief) leren

Marc Van den Brande
Wouter Smets

Bestel

Onderwijs

Tucht voor onderwijspersoneel in stedelijk en gemeentelijk onderwijs

Hildegard Schmidt

Bestel