Menu

Overheidsopdrachten defensie en veiligheid

door Steven Van Garsse

Prijs
79,-
Print abonnement met facturatie na iedere bijwerking.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De aankoop/aanbesteding van defensie- en veiligheidsmateriaal (vb. wapens en munitie, sommige beveiligingssystemen) heeft veelal een gevoelig karakter en kan de nationale belangen en veiligheid van lidstaten in het gedrang brengen. Europa verplicht de lidstaten dan ook om een bijzondere wetgeving uit te werken voor dergelijke aanbestedingen.

In België werd deze Europese verplichting omgezet in de wet van 13 augustus 2011 inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten op defensie- en veiligheidsgebied. Deze wet trad in werking op 6 februari 2012 en werd uitgevoerd met twee KB’s. Er worden voornamelijk bijzondere eisen gesteld op het gebied van de bevoorradingszekerheid en gegevensbeveiliging. Deze eisen gelden vooral ten aanzien van aankopen voor de strijdkrachten van wapens en munitie, maar ook ten aanzien van bepaalde gevoelige aankopen op het gebied van de civiele veiligheid.

De nieuwe regelgeving is van belang voor het Ministerie van defensie, de politiediensten, maar ook voor bijvoorbeeld actoren in de transport- en energiesector. Deze publicatie vormt een artikelsgewijze commentaar op de nieuwe wet en beide KB’s. Aangezien veel bepalingen werden gekopieerd uit het ‘basisregime’ worden verwijzingen naar de basisboekdelen gecombineerd met de inzichten uit de voorbereidende teksten en verslagen. Waar nuttig en relevant, worden er bij een aantal bepalingen uit de wet wel bijkomende toelichtingen verschaft.

Over de auteur(s)

SVG

Steven Van Garsse

Steven Van Garsse heeft als voormalig (algemeen) manager van het Kenniscentrum PPS van de Vlaamse overheid een uitzonderlijke ervaring met en expertise in DBFM- en andere PPS-constructies, ESR, publiek management, stads- en gebiedsontwikkelingsprojecten, concessies, overheidsopdrachten, de valorisatie van overheidsgoederen, economisch bestuursrecht en de verzelfstandiging en privatisering van overheidsactiviteiten. Steven Van Garsse doceert onder meer het basisvak bestuursrecht, het overheidsopdrachtenrecht en het publiekrecht. Hij is lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijke redactieraden van tijdschriften en reeksen. In 2014 werd hij in Genève bij de Verenigde Naties aangesteld als Vice Chair van het bureau van het Team of Specialists on PPP van de UNECE. Steven Van Garsse is verbonden aan de Brusselse balie en Senior partner bij Equator advocaten.  

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Steven Van Garsse
ISBN (print): 9782509014351
Verschijningsdatum: 01-01-2010
Type Losbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Wet op het politieambt | 26ste editie

Eddy De Raedt
Philippe Rosseel
Bart Van Thienen

Bestel

Politie & veiligheid

Bestuur en organisatie van de lokale politiezone | 2de editie

Ben Gilot
Koen Van Heddeghem
Björn Cools
Peter Verheyden

Bestel

Politie & veiligheid

Het politiestatuut | 4de editie

Leslie Bryssinck
Stéphanie Hayen
Sandra Tuypens
Judith Colle

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Politie & veiligheid

Financieel rechercheren | 2de editie

Bart De Bie
Theo Byl
Bart Verstraeten
Koen Nevens
Filip Van Volsem

Bestel

Politie & veiligheid

Wapenwet | 3de editie

Edwin De Baene

Bestel