Menu

Oog voor kwaliteit

door Jeroen Blijsie, Paul Carpentier, Hans Crampe, Chris De Rijdt, Hilde Hautekees, Annemie Simkens

Prijs
50,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het visualiseren van kwaliteitszorg is een onmisbare schakel in het werken aan kwaliteitsverbetering: de informatie geeft inzicht en overzicht, verdieping en vaak nieuwe invalshoeken. Bij het doorgronden van een situatie, het onderzoeken van nieuwe denkrichtingen of het uitwerken van de juiste verbeteracties is het visualiseren van informatie van groot nut.

Zowel individueel als in groep geeft het visualiseren van kwaliteitszorg de volgende effecten:

  • Het brengt de informatie over op een andere manier: genuanceerder, creatiever, laat een groter beeld zien, kan beïnvloeden en enthousiasmeren.
  • Het kan prikkelen, associëren en doen inbeelden.
  • Het geeft overzicht, verdieping en een impuls aan het creatieve denken.
  • Het roept beelden op die wij in woorden niet adequaat kunnen beschrijven.
  • Het legt verbanden en verhoogt de betrokkenheid.
  • Het kan zorg dragen voor het bestendigen/borgen van een verbetering/verandering.

Over de auteur(s)

JB

Jeroen Blijsie

Jeroen Blijsie is eigenaar van The Visual Connection. The Visual Connection helpt organisaties visueel te werken bij uiteenlopende vraagstukken. Visuele meetings vergroten de participatie, de gezamenlijke denkkracht en inzicht. Ideeën, acties en veranderingen zijn veel helderder als je gebruik maakt van visuele taal.

Meer info
PC

Paul Carpentier

Paul Carpentier is oprichter en CEO bij Esoptra. Hij heeft een master in industriële engineering en elektronica. Daarnaast beschikt hij ook nog over een postgraduaat in biomedische engineering en corporate management.

Meer info
HC

Hans Crampe

Hans Crampe is momenteel adjunct-algemeen directeur in AZ Delta. Daarnaast geeft hij opleidingen en advies op het vlak van management. Hij put hierbij uit ervaringen uit de ziekenhuiswereld, woon-en zorgcentra en andere zorg- en welzijnsorganisaties. Hij is bachelor verpleegkundige en heeft een master ziekenhuiswetenschappen en een master aggregaat. Hij behaalde tevens diverse postgraduaatdiploma's (bedrijfskunde, accountancy, financiewezen, ...).

Meer info
CDR

Chris De Rijdt

Chris De Rijdt is bachelor in de Orthopedagogiek en een gedreven praktijklector aan de HoGent. Ook heeft ze een bachelordiploma in sociaal werk. Chris specialiseerde zich in het werken met visualisaties, omdat ze tijdens haar jarenlange praktijkervaring vaststelde dat begeleiders hieraan nood hebben en vaak niet weten wat er al bestaat. Persoonlijke en werkervaringen vormden dus de basis van haar grote passie en interessevelden: Visualisaties (pictogrammen, foto’s en geschreven tekst) Communiceren met mensen met verstandelijke beperkingen en aanverwante thema’s zoals bewonersvergaderingen, tevredenheidsmeting, inspraak enz. Chris maakt er een punt van om haar ervaringen en expertise te delen met het werkveld en geïnteresseerden, door zich op heel regelmatige basis te engageren voor bijscholingsinitiatieven zoals bv. lezingen, studiedagen, workshops. Zowel individueel, klassikaal als op maat en in team.  Altijd met een zeer praktijkgerichte benadering, zodat men er onmiddellijk mee aan de slag kan. Chris De Rijdt is ook bestuurslid (ondervoorzitter) van Isaac Nf (International Society for Augmentative and Alternative Communication). NF staat voor Nederland en Vlaanderen. ISAAC is een werelwijde organistatie die de belangen behartigt van alle mensen met een communicatieve beperking. Via Isaac-Nf verspreidt zij kennis onder meer via studiedagen, tijdschriften en publicaties.

Meer info
HH

Hilde Hautekees

Hilde Hautekees is stafmedewerk vorming bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info
AS

Annemie Simkens

Annemie Simkens begeleidde in samenwerking met federaties en overheid de invoering van de kwaliteitssystemen in meerdere sectoren. Zij is European Excellence assessor voor EFQM.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Jeroen Blijsie, Paul Carpentier, Hans Crampe, Chris De Rijdt, Hilde Hautekees, Annemie Simkens
ISBN (print): 9782509026989
ISBN (digitaal): 9782509028228
Verschijningsdatum: 2016-05-26
Formaat: 210 x 148mm
Aantal pagina’s: 250
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Personeelscodex van de lokale besturen

Marijke De Lange
Katleen Janssens
Anne-Marie Vastesaeger

Bestel