Menu

Technologie, ethiek en beleid

Prijs
31,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze publicatie bevat bijdragen van Bart De Wever, Nathalie Dumarey, Karin De Craecker, Jean-Paul Van Avermaet, Eddy Van der Stock, Floris Ampe, Christophe Cop, Carolyne Vande Vorst, Pascal Tops, Bart De Bie, Frieda Steurs, Abied Alsulaiman, Antoinette Verhage, Yinthe Feys, Dirk Collier en Roel Verhaert.

De computer, het internet en de interconnectiviteit van letterlijk miljarden computers, smartphones, camera’s, meetapparaten, sensoren en zoveel andere dingen – het Internet of Things – is de meest ingrijpende en dramatische culturele verandering in de lange geschiedenis van de menselijke beschaving.

Processen en activiteiten die amper een halve generatie geleden nog handmatig en op papier werden geadministreerd, verlopen vrijwel integraal via computers. Ontelbare apparaten, processen, bedrijven, organisaties, administraties en individuele personen zijn in één en hetzelfde medium samengebracht, waar alles in één gemeenschappelijke technologische taal wordt vertaald en kan worden opgevolgd, vierentwintig uur per dag. Het biedt potentieel gigantische voordelen, maar het stelt het beleid ook voor belangrijke uitdagingen.

De bijdragen in het eerste deel van deze publicatie gaan in op een aantal technische en juridische deelaspecten, die voor het dagelijks beleid van belang zijn. Deel 2 situeert, in een breder cultuurfilosofisch kader, de planetaire revolutie die de mensheid op dit ogenblik beleeft.

Productspecificaties

Auteur(s):
ISBN (print): 9782509035004
Verschijningsdatum: 2019-06-12
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Wegwijs overheidsopdrachten - 3e editie

Steven Van Garsse

Bestel

Bestuur & organisatie

Codex overheidsopdrachten | Editie 2024

Steven Van Garsse

Bestel

Communicatie & informatie

IMPACT van bibliotheken op burger en maatschappij

O.l.v VVBAD

Bestel

Bestuur & organisatie

Praktijkgids cameratoezicht | 5de editie

Tom De Schepper

Bestel