Menu

Het decreet grond- en pandenbeleid: Vergunningsaanvragen en maatregelen betaalbaar wonen

door Floris Sebreghts, Olivier Verhulst

Prijs
€ 30.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze gebruiksvriendelijke publicatie gaat nader in op het decreet grond- en pandenbeleid en meer specifiek op een aantal aspecten van vergunningsaanvragen en maatregelen m.b.t. betaalbaar wonen. In een eerste theoretisch deel wordt de wetgeving besproken, met update tot en met de decreetswijziging gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 27 januari 2012. In het tweede deel worden enkele zeer specifieke aandachtspunten behandeld, met een praktische benadering van de studentenkamers en serviceflats, de problematiek van de verkavelingsvergunningsplicht en de fasering van aanvragen. De pocket kan dienst doen als belangrijke inspiratiebron voor stedenbouwkundig ambtenaren, projectontwikkelaars en/of particulieren bij het behandelen of indienen van vergunningsaanvragen. Het is tevens een handig werkinstrument voor burgers en/of architecten die welbewust en doordacht een vergunningsaanvraag willen indienen, rekening houdend met de daarmee samenhangende gevolgen aangaande sociale en bescheiden lasten.

Over de auteur(s)

FS

Floris Sebreghts

Floris Sebreghts is lid van de vakgroep rond administratief recht, milieurecht, ruimtelijke ordening en stedenbouw van GSJ-Advocaten, sinds meer dan 40 jaar actief in deze materie en regelmatig optredend voor zowel overheden, grote en kleinere ondernemingen als particulieren. 

Meer info
OV

Olivier Verhulst

Olivier Verhulst is lid van de vakgroep rond administratief recht, milieurecht, ruimtelijke ordening en stedenbouw van GSJ-Advocaten, sinds meer dan 40 jaar actief in deze materie en regelmatig optredend voor zowel overheden, grote en kleinere ondernemingen als particulieren. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Floris Sebreghts, Olivier Verhulst
ISBN (print): 9782509012555
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Omgeving

Private Handhaving

Jo Van Lommel

Bestel

Omgeving

Ruimtelijke ordening in Vlaanderen

Tijs Reiner

Bestel

Omgeving

Verdichting van dichtbij bekeken

Xavier Buijs

Bestel

Omgeving

De verjaring van de herstelvordering

Jo Van Lommel

Bestel

Ruimtelijke ordening

30 Sep

Gratis workshop ruimtelijke projecten (derde moment) - VOLZET

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 0

Schrijf u in