Menu

Juridische aspecten

door Jan Van Hee

Prijs
45,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Informatie is vandaag grotendeels gedigitaliseerd en dat zorgt voor juridische kopbrekers. Data kunnen op een fractie van tijd massaal gekopieerd en wereldwijd verspreid worden. Dat kan nuttig zijn, maar evengoed gevaarlijk.

In deze publicatie focussen we ons op de juridische regels die de wetgever ons oplegt over het gebruik van informatie en informatiesystemen. Toch is het even belangrijk dat u in uw organisatie ook andere afspraken vastlegt. Dat doet u dan in een policy, afsprakenkader of deontologische code. Die voorzien in een kader voor de behandeling van morele kwesties met betrekking tot privacy en uitdagingen die voortvloeien uit de rechten op deze informatie op het vlak van creatie, verzamelen, vastleggen, distributie, verwerking, enzovoort.

Hier werk van maken zorgt voor een beperking van aansprakelijkheid en risico’s. Bij het interpreteren van wat mag en niet mag, is het steeds balanceren op een slappe koord. Er is immers veel grijs en weinig zwart-wit. Gelukkig zal u in dit werk de nodige duiding krijgen, zodat u niet langer in het duister moet tasten.

Over de auteur(s)

JVH

Jan Van Hee

Jan Van Hee is gepassioneerd door kennis- en informatiemanagement en is docent, onderzoeker en teamleider aan de Arteveldehogeschool. Hij werkte jarenlang als bedrijfsleider, zelfstandig opleider en consultant. In Gent en Antwerpen studeerde hij politieke wetenschappen, bibliotheek- en informatiemanagement en bedrijfseconomie. Hij organiseerde het jaarlijkse congres #IMGent en andere studiedagen. Verschillende publicaties zijn van zijn hand.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Jan Van Hee
ISBN (print): 9782509027580
ISBN (digitaal): 9782509027597
Verschijningsdatum: 2016-06-27
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Communicatie & informatie

Communicatie als bindkracht

Eric Goubin

Bestel

Communicatie & informatie

Informatie beheren en archiveren: digitaliseren van analoge informatie

Bestel

Communicatie & informatie

Aanbod, dienstverlening en gebruikers van bibliotheken

Bestel

Communicatie & informatie

Informatie beheren en archiveren: selecteren en digitaal depot

Bestel

Communicatie & informatie

Informatie zoeken, gebruiken en beoordelen: informatievaardigheden en soorten informatiebronnen

Bestel

Communicatie & informatie

Fondsen werven is geen kinderspel

Jos Huypens

Bestel