Menu

Geweldbeheersing en zelfbescherming in zorg en welzijn

Toolbox voor de zorgverlener

door Carl Adams, Luc Van Laere

Prijs
€ 22.50
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Zelfbescherming is niet hetzelfde als ‘zelfverdediging’. De basis van zelfbescherming is de-escalatie of geweldbeheersing, het vermijden van een fysieke confrontatie door communicatie. Geweldbeheersing is niet zozeer beheersing van de ander maar vooral beheersing van jezelf. Een combinatie van lichaamshouding en taal.

Dit boek geeft je het theoretisch en praktisch inzicht dat je nodig hebt om efficiënt met agressie en geweld te kunnen omgaan, aan de hand van een systeem dat bestaat uit technieken en een protocol. Zo krijg je een toolbox. Je neemt eruit wat voor jou bruikbaar is. Je leert een aantal gemakkelijke technieken om de agressieve cliënt te ontraden zijn actie verder te zetten - of om twee vechtende cliënten te scheiden.

Het boek is geschreven voor de zorgverlener in verschillende disciplines: opvoeder, leerkracht, verpleger, huisarts,  psycholoog, psychiater, zorgkundige, ambulancier, straathoekwerker …

Over de auteur(s)

CA

Carl Adams

Carl Adams (°1963) is orthopedagoog en sinds 1998 lector aan de AP Hogeschool, departement gezondheid en welzijn. Voordien werkte hij als begeleider en orthopedagoog in voorzieningen voor integrale jeugdzorg en ambulante verslavingszorg. Carl is stafmedewerker van de counselor/coach opleiding in Focus On Emotion vzw. Hij heeft een privépraktijk, To People, waar hij cliënt- en emotiegerichte psychotherapie toepast. Hij is special advisor voor de zorgsector bij de European Krav Maga Academy. Daarnaast geeft hij ook workshops gespreksvaardigheden en zelfbescherming in zorgvoorzieningen in heel Vlaanderen.

Meer info
LVL

Luc Van Laere

Luc Van Laere (°1966) behaalde zijn eerste instructeurstitel in de zelfverdediging in 1986. Sinds 2007 is hij voltijds lesgever in mentale, verbale en fysieke weerbaarheid. Luc is oprichter van de European Krav Maga Academy. Naast de groepslessen Krav Maga geeft hij ook W!N-workshops en cursussen aan teams.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Carl Adams, Luc Van Laere
ISBN (print): 978-2-509-03585-1
Verschijningsdatum: 18-12-2019
Formaat: 16x24mm
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Verhaal om de hoek

Bart De Nil

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Maakt dementie onbekwaam?

Erik Langerock

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Vroegtijdige zorgplanning in woonzorgcentra. Kiezen in overleg.

Chantal Van Audenhove
Aline Sevenants
Walter Rombouts
Patrick Laevens

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Ouderenmis(be)handeling, praat erover!

VLOCO

Bestel uw printeditie

Ouderen- en thuiszorg, Welzijn

28 Jan

Opleiding: Hoe kan ik als zorgverlener de cliënt helpen om de regie over zijn eigen leven op te nemen?

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 150.01

Schrijf u in