Menu

Handboek forensisch onderzoek | 2de editie

door Patrick Boel, Gert De Boeck, Laurent Sartorius, Inge Buys, Davy Jordens, Olivier Leroux

Prijs
129,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Zowel in het onderzoek van misdrijven als in de rechtspraak speelt het forensisch onderzoek van het materiële bewijs een belangrijke rol. Het biedt de mogelijkheid om de waarheid van verklaringen te toetsen aan feiten en objectieve observaties.

In deze tweede editie van de publicatie ligt een belangrijke focus op de analyse van zowel humane als niet-humane sporen. Verschillende deskundigen geven elk voor hun vakgebied een bondig overzicht van de huidige wetenschappelijke mogelijkheden beschikbaar voor de Belgische magistratuur en politiediensten. In complexe dossiers treedt de forensisch adviseur op de voorgrond, die onder meer helpt bij het uittekenen van een wetenschappelijke multidisciplinaire strategie.

Een aantal hoofdstukken in deze editie bespreken de interpretatie van resultaten en forensic intelligence. Er is eveneens uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek op de plaats delict, het bewaren en het beheer van de overtuigingsstukken en de juridische aspecten van het deskundigenonderzoek.

Over de auteur(s)

PB

Patrick Boel

Patrick Boel is korpschef van de politiezone Ronse. Voorheen was hij coördinator van de laboratoria voor Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) bij de Directie Technische en Wetenschappelijke Politie (DJT) - Federale gerechtelijke politie. Hij is editor van Handboek forensisch onderzoek (editie 2).

Meer info
GDB

Gert De Boeck

Gert De Boeck is operationeel directeur Criminalistiek bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Hij is editor van Handboek forensisch onderzoek (editie 2).

Meer info
LS

Laurent Sartorius

Laurent Sartorius is directeur ad interim van de Centrale directie van de technische en wetenschappelijke politie (DJT). Hij is editor van Handboek forensisch onderzoek (editie 2).

Meer info
IB

Inge Buys

Inge Buys is attaché communicatie bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Ze is editor van Handboek forensisch onderzoek (editie 2).

Meer info
DJ

Davy Jordens

Davy Jordens is onderzoeksrechter bij de Rechtbank van eerste aanleg in Limburg - afdeling Hasselt. Hij is editor van Handboek forensisch onderzoek (editie 2).

Meer info
OL

Olivier Leroux

Olivier Leroux is onderzoeksrechter bij de Franstalige Rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Hij is editor van Handboek forensisch onderzoek (editie 2).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Patrick Boel, Gert De Boeck, Laurent Sartorius, Inge Buys, Davy Jordens, Olivier Leroux
ISBN (print): 9782509035974
ISBN (digitaal): 978-2-509-03603-2
Verschijningsdatum: 2019-12-16
Formaat: 160 x 240mm
Aantal pagina’s: 678
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Wet op het politieambt | Poster Bevoegdheden leden van de politieorganisatie

Eddy De Raedt
Philippe Rosseel
Bart Van Thienen

Bestel

Politie & veiligheid

Cybercrime 3.0

Jan Kerkhofs
Philippe Van Linthout
Charlotte Conings
Robrecht De Keersmaecker
Peter Piccu-Van Speybrouck
Gijs Verbeke

Bestel

Politie & veiligheid

Recherchemanagement

Matty Balthau

Bestel

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 8 - Keuzeconfrontatie

Marc Bockstaele

Bestel

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 9 - Verhoren van psychopaten

Marc Bockstaele

Bestel

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 5 - Psychosociale hulpverlening

Peter Verboven

Bestel