Menu

Big Data Rapport

Big Data getoetst aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming: enkele aanbevelingen voor goed gebruik

door Cliff Beeckman, Frank De Smet, Dieter Verhaeghe

Prijs
29,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Big Data zijn in onze huidige maatschappij niet meer weg te denken. Een goed begrip van Big Data is dus essentieel om de gevolgen in te schatten op het vlak van gegevensbescherming. Naast de potentiële voordelen, houden Big-Data-toepassingen immers ook een aantal risico’s in, in het bijzonder met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. In deze publicatie wordt op een duidelijke manier uitgelegd wat Big Data nu precies zijn en hoe ermee moet worden omgegaan volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Big Data Rapport: - biedt een wetenschappelijk overzicht van Big Data; - verduidelijkt een aantal vaak gebruikte begrippen ('social sorting', 'data mining', 'singling out', enz.); - bevat concrete aanbevelingen van de Privacycommissie en verwijzingen naar de relevante artikelen van de nieuwe Europese wetgeving betreffende gegevensbescherming. De intentie is steeds om de betrokkenen zoveel mogelijk te beschermen tegen mogelijk ongewenste effecten van het gebruik van Big Data zonder de legitieme opportuniteiten te veel te fnuiken.

Over de auteur(s)

CB

Cliff Beeckman

Cliff Beeckman is filosoof en onderzoekswetenschapper in digital humanities. Hij heeft een master in informatica en filosofie. Hij geeft regelmatig gastcolleges over verschillende onderwerpen van zijn interesse, zoals kritisch denken, big data, privacy enz. 

Meer info
FDS

Frank De Smet

Frank De Smet is senior social security physician bij de christelijke mutualiteit en data protection commissioner bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA). Hij is ook gastprofessor bij KUL waar hij gastcolleges geeft over gezondheidszorg en wetenschappelijk schrijven. Daarnaast is hij ook lid van het VASGAZ (Vlaams Agentschap voor de Samenwerking rond Gegevensdeling tussen de Actoren in de Zorg). Frank De Smet heeft een master in de ingenieurswetenschappen en geneeskunde en een doctoraat in bio-informatica. 

Meer info
DV

Dieter Verhaeghe

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Cliff Beeckman, Frank De Smet, Dieter Verhaeghe
ISBN (print): 9782509031051
Verschijningsdatum: 2017-11-15
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Recht

Privacy en gegevensbescherming van de werknemer in de private en publieke sector (P&P)

Koen Naert

Bestel

Recht

Privacy en Gedragsverandering (P&P)

Kurt Penninck

Bestel

Recht

Privacy & Persoonsgegevens: De cookieregelgeving voor overheden en bedrijven

Bart Van den Brande
Matthias Vandamme

Bestel

Recht

Privacy & Persoonsgegevens: Cahier: GDPR in vraag & antwoord

Tom De Schepper
Miet Remans
Ward Van Hal

Bestel

Recht

Tijdschrift Privacy & Persoonsgegevens

Frederic Debusseré
Vincent Dooms
Isabel Plets
Laura De Boel
Griet Verhenneman
Niels Diels

Bestel