Menu

Bouwstenen voor vorming en opleiding van niveau E en D

door An Bistmans, Peter Neirynck

Prijs
39,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Diverscity, Vocvo en de Centra voor Basiseducatie stellen u de resultaten voor van het project Opleiding voor niveau E en D na het Rechtspositiebesluit. In dat project werd onderzocht hoe steden, gemeenten en OCMW’s kunnen samenwerken met de Centra voor Basiseducatie in het kader van opleidingen voor medewerkers op niveau E en D.

De VVSG en de werknemersorganisaties willen op die manier een concrete actie van het Strategisch Plan Geletterdheid van de Vlaamse regering mee realiseren. In samenwerking met de Centra voor Basiseducatie werden drie sporen voor opleidingen op niveau E en D uitgewerkt. Het gaat in eerste instantie over geïntegreerde opleidingen voor technische vaardigheden.

Daarnaast stellen de Centra voor Basiseducatie u zestien bouwstenen voor, die beschouwd kunnen worden als een thematische benadering van de noodzakelijke competenties voor medewerkers op niveau E en D. Dat laat besturen toe een eigen combinatie van bouwstenen te maken in functie van een opleiding voor hun werknemers.

Ten slotte kunnen werknemers op niveau E en D ook terecht in het open aanbod van de Centra voor Basiseducatie om op individuele basis verder te leren. Deze content wil de opstart van een samenwerking tussen een lokaal bestuur en een Centrum voor Basiseducatie eenvoudiger maken. We bieden u een draaiboek met een concreet stappenplan, nuttige tips en de nodige verwijzingen naar andere instrumenten die u kunnen helpen.

Over de auteur(s)

AB

An Bistmans

An Bistmans is projectcoördinator geletterdheid bij het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs (Vocvo). 

Meer info
PN

Peter Neirynck

Peter Neirynck is sectorconsulent lokale besturen voor Diverscity.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): An Bistmans, Peter Neirynck
ISBN (print): 9782509004833
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Handboek werken met vrijwilligers | editie 2023

VSDC

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Personeel

Lean Expert in Zorg en Welzijn

Hans Crampe

Bestel

Personeel

Personeelscodex van de lokale besturen | Digitaal

Marijke De Lange
Katleen Janssens
Anne-Marie Vastesaeger

Bestel

Personeel

Leidinggeven in overheidsorganisaties

Bestel