Menu

Pakket codex lokaal bestuur + codex maatschappelijke dienstverlening

door Peter Hardy, Piet Van Schuylenbergh, Pieter Vanderstappen, Anne-Marie Vastesaeger, Marian Verbeek

Prijs
549,-
Print en online abonnement met facturatie na iedere bijwerking.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De codex lokaal bestuur en de codex maatschappelijke dienstverlening zijn onmisbare hulpmiddelen voor mandatarissen en medewerkers van gemeenten en OCMW’s, die de regelgeving naar de praktijk moeten omzetten.

De wetgeving in de codexen is op unieke en uiterst handige wijze gecoördineerd en gecodificeerd, met verwijzingen naar relevante omzendbrieven en andere wet- en regelgeving. Daarnaast bevat elk boek een uitgebreid trefwoorden- en chronologisch register die het zoeken vergemakkelijken.

Over de auteur(s)

PH

Peter Hardy

Peter Hardy is stafmedewerker OCMW-wetgeving bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Meer info
PVS

Piet Van Schuylenbergh

Piet Van Schuylenberg is directeur Mens en directeur afdeling OCMW's bij de Vereniging van de Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info
PV

Pieter Vanderstappen

Pieter Vanderstappen is stafmedewerker OCMW - bestuurlijke organisatie bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info
AV

Anne-Marie Vastesaeger

Nadat ze afstudeerde als licenciaat (master) in de rechten aan de ULB, behaalde Anne-Marie Vastesaeger in 1981 ook het diploma van Master of Information Sciences aan de Universiteit van  Ann Arbor in Michigan. Ze begon haar carrière aan de Koninklijke Bibliotheek en bij SVP België. Daarna besloot ze zich toe te leggen op onderzoek naar indexatie en bewaring van wettelijke informatie voor de lokale besturen. Ze richtte de online juridische databank Inforum op, waar ze vandaag nog steeds zaakvoerder van is. Deze kmo is een samenwerkingsverband tussen de Verenigingen van Steden en Gemeenten en Belfius. In haar taak als zaakvoerder wordt ze dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen van de informatiemaatschappij, meer bepaald wat betreft record management en de integratie van informatiebeheer in het beleid van de lokale besturen. Anne-Marie Vastesaeger werd door de Verenigingen van Steden en Gemeenten aangesteld als beheerder van het NDC-klasseersysteem.

Meer info
MV

Marian Verbeek

Marian Verbeek is sinds 1997 stafmedewerker bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Zij volgt daar de politieke en bestuurlijke organisatie van gemeenten op. Opgeleid als maatschappelijk werker en als jurist adviseert ze raadsleden, schepenen, burgemeesters en personeelsleden, o.a. over de werking en organisatie van gemeenteraden en colleges, de rechten en plichten van lokale mandatarissen, de gemeenteraadsverkiezingen, openbaarheid van bestuur, archief, burgerparticipatie ... Ze schreef mee aan verschillende publicaties uit de pocketreeks voor lokale mandatarissen van VVSG-Politeia.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Peter Hardy, Piet Van Schuylenbergh, Pieter Vanderstappen, Anne-Marie Vastesaeger, Marian Verbeek
Verschijningsdatum: 2022-12-15
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Sociaal beleid & werk

Wegwijzer naar een integrale hulpverlening | 11e editie

Ria Vandaele

Bestel

Bestuur & organisatie

Het bevoegde OCMW en de financiering

Pieter Geens
Lien Van den Brande

Bestel

Bestuur & organisatie

Lokale financiƫn: Capita selecta

Jan Leroy
Ben Gilot

Bestel

Bestuur & organisatie

Het decreet lokaal bestuur in vraag en antwoord (editie 2022)

Bestel

Bestuur & organisatie

Handboek van de mandataris lokale besturen | Print

Bestel

Bestuur & organisatie

Personeelstopics bij lokale verzelfstandigings- en samenwerkingsstructuren

Marijke De Lange

Bestel