Menu

Gids Woonzorg 3de editie

door Elke Verlinden

Prijs
€ 32.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het Woonzorgdecreet bracht in 2009 het Thuiszorg- en het Bejaardendecreet samen. Dit decreet zorgde voor een omwenteling binnen de zorgsector. Thuiszorg en ouderenzorg werden vervat in één decreet wat de samenwerking gemakkelijker maakte. Het nieuwe decreet integreerde eveneens de sector specifieke minimale kwaliteitseisen in de werking van de dienst zelf. Kwaliteitszorg werd via het woonzorgdecreet in de regelgeving van de organisatie ingebed. Nieuwe diensten en initiatieven zoals de woonzorgnetwerken kregen hun plaats in het woonzorgdecreet, andere diensten zoals de assistentiewoningen kregen een andere invulling. Ondertussen is het woonzorgdecreet gemeengoed geworden voor de zorgsector. Toch blijft het hele zorggebeuren een kluwen van regelgeving.

De “Gids Woonzorg” is een onmisbaar instrument voor lokale mandatarissen, personeelsleden van thuiszorg en ouderenzorg en alle andere geïnteresseerden in woonzorg.

Zowel binnen de thuiszorg als binnen de ouderenzorg spelen vrijwilligers een belangrijke rol. We geven daarom in deze pocket aandacht aan het vrijwilligerswerk.

Daarnaast vindt u de specifieke de regelgeving binnen de diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, de diensten voor logistieke hulp en de lokale dienstencentra. Wil u meer dan enkel het woonzorgdecreet verkennen in de ouderenzorg verwijzen we graag door naar de uitgebreide ‘codex ouderenzorg’.

De teksten zijn bijgehouden tot mei 2016.

Over de auteur(s)

EV

Elke Verlinden

Elke Verlinden is regionaal medewerker Vlaams-Brabant, netwerk thuiszorg bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Elke Verlinden
ISBN (print): 9782509027467
Formaat: 148 x 210mm
Aantal pagina’s: 460
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Handleiding dementievriendelijke gemeenten

Veerle Baert

Bestel

Zorg & welzijn

Beroepsgeheim in de openbare woonzorg

Joke Vandewalle
Elke Verlinden

Bestel

Zorg & welzijn

Canvas intern noodplan woonzorgcentra

Bestel

Zorg & welzijn

Gids orgaandonatie

Eline Cautaerts
Liesbet Lauwereys

Bestel

Zorg & welzijn

Trots op onze ouderenzorg

Robert Geeraert

Bestel