Menu

Gids Woonzorg 3de editie

door Elke Verlinden

Prijs
32,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het Woonzorgdecreet bracht in 2009 het Thuiszorg- en het Bejaardendecreet samen. Dit decreet zorgde voor een omwenteling binnen de zorgsector. Thuiszorg en ouderenzorg werden vervat in één decreet wat de samenwerking gemakkelijker maakte. Het nieuwe decreet integreerde eveneens de sector specifieke minimale kwaliteitseisen in de werking van de dienst zelf. Kwaliteitszorg werd via het woonzorgdecreet in de regelgeving van de organisatie ingebed. Nieuwe diensten en initiatieven zoals de woonzorgnetwerken kregen hun plaats in het woonzorgdecreet, andere diensten zoals de assistentiewoningen kregen een andere invulling. Ondertussen is het woonzorgdecreet gemeengoed geworden voor de zorgsector. Toch blijft het hele zorggebeuren een kluwen van regelgeving.

De “Gids Woonzorg” is een onmisbaar instrument voor lokale mandatarissen, personeelsleden van thuiszorg en ouderenzorg en alle andere geïnteresseerden in woonzorg.

Zowel binnen de thuiszorg als binnen de ouderenzorg spelen vrijwilligers een belangrijke rol. We geven daarom in deze pocket aandacht aan het vrijwilligerswerk.

Daarnaast vindt u de specifieke de regelgeving binnen de diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, de diensten voor logistieke hulp en de lokale dienstencentra. Wil u meer dan enkel het woonzorgdecreet verkennen in de ouderenzorg verwijzen we graag door naar de uitgebreide ‘codex ouderenzorg’.

De teksten zijn bijgehouden tot mei 2016.

Over de auteur(s)

EV

Elke Verlinden

Elke Verlinden is regionaal medewerker Vlaams-Brabant, netwerk thuiszorg bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Elke Verlinden
ISBN (print): 9782509027467
Formaat: 148 x 210mm
Aantal pagina’s: 460
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Sociaal beleid & werk, Zorg & welzijn

Buurtbudget

Leen Heylen
Liesbet Lommelen
Joke Coussement
Dorien Gryp

Bestel

Zorg & welzijn

Aan de slag met buurtgerichte zorg

Elke Verlinden
Dany Dewulf

Bestel

Zorg & welzijn

Levensmoeheid bij ouderen

Robert Geeraert

Bestel

Zorg & welzijn

Naar een toegankelijke gemeente

Bestel

Zorg & welzijn

OCMW-tussenkomst voor de bewoners van woonzorgcentra

Rika Verpoorten

Bestel

Zorg & welzijn

Praktijkboek tuintherapie (map)

Terra-Therapeutica

Bestel