Menu

Doe-boek Starten met de omgevingsvergunning

door Joris De Belder, Pieter Sellenslagh, Roel Slegers

Prijs
42,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het Doe-boek ‘Starten met de omgevingsvergunning’ is een praktijkhandboek dat jouw bestuur ondersteunt om de omgevingsvergunning op een projectmatige manier in te voeren. Dat betekent dat we in dit boek niet uitgebreid ingaan op de wetgeving of op de verschillende procedures die het aanvraagproces van de omgevingsvergunning ondersteunen. We overlopen wel gedetailleerd de verschillende keuzes die je als bestuur moet maken om het uitreiken van omgevingsvergunningen zo vlot mogelijk te laten verlopen. De invoering van de omgevingsvergunning heeft immers gevolgen voor de werking van de diensten Milieu en Ruimtelijke Ordening en zelfs voor een aantal ondersteunende diensten. Je zal een beslissing moeten nemen over de manier van samenwerken, over de mate van digitaal werken en over het hertekenen van interne processen.

Het Doe-boek gidst je stap voor stap door deze keuzemogelijkheden en bereidt jouw bestuur optimaal voor op de komst van de omgevingsvergunning. Handige tabellen, inspirerende werksessies en duidelijke schema’s gidsen je doorheen de verschillende mogelijkheden en bevatten tips over de manier waarop je de verandering best aanpakt binnen je bestuur.

Over de auteur(s)

JDB

Joris De Belder

Joris De Belder is als jurist gespecialiseerd in omgevingsrecht en werkt als consultant bij het expertisecentrum grondgebiedzaken en leefomgeving van Cipal-Schaubroeck. Als ervaren partner in software ontwikkelt en implementeert Cipal-Schaubroeck toepassingen voor de behandeling en opvolging van vergunningen conform de wetgeving. Dit geeft een ideale mix tussen theorie, praktijk en technologie.

Meer info
PS

Pieter Sellenslagh

Pieter Sellenslagh maakt deel uit van het team beleidsondersteuning bij de dienstverlenende vereniging Cipal. Dit team zet hun ruime praktijkervaring in verschillende lokale besturen en overheden in als troef om lokale besturen te begeleiden bij organisatieontwikkeling en e-government.

Meer info
RS

Roel Slegers

Roel Slegers maakt deel uit van het team beleidsondersteuning bij C-smart. De teamleden zetten hun ruime praktijkervaring in verschillende lokale besturen en overheden in als troef om lokale besturen te begeleiden bij organisatieontwikkeling en e-government.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Joris De Belder, Pieter Sellenslagh, Roel Slegers
ISBN (print): 9782509028587
ISBN (digitaal): 9782509028778
Verschijningsdatum: 2016-11-30
Aantal pagina’s: 80
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Omgeving

Wegwijs in het gemeentelijk ruimtelijk beleid

Xavier Buijs
Lindsay Dedrie
Wim Rasschaert
Karel Verbestel

Bestel

Omgeving, Sociaal beleid & werk

100 basisbegrippen over sociaal wonen in Vlaanderen

Andy Dilles

Bestel

Omgeving

Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed

Xavier Buijs
Steven Verbanck

Bestel

Omgeving

Goed Wonen Inspiratieboek

Bestel

Omgeving, Sociaal beleid & werk

Houvast voor de bestuurders van een sociaal verhuurkantoor

Bestel

Omgeving, Sociaal beleid & werk

Trots op mijn roots

Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen

Bestel