Menu

Over het leren van de kunst

Naar een veelzijdig en innovatief deeltijds kunstonderwijs

door William Ploegaert

Prijs
50,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

William Ploegaert, directeur van de academie KADE Beeldende Kunsten van Deinze, wil vanuit zijn ruime ervaring als leraar-kunstenaar en directeur inspiratie bieden aan al wie in de toekomst wil werken aan een academie dko voor beeldende en audiovisuele kunsten. Geïnspireerd door kunstenaars en pedagogen uit verschillende perioden, staat hij stil bij hoe je dat doet: een academie ‘maken’.

Hoe zet je een visie voor de academie uit die je vervolgens vertaalt in een artistiek-pedagogisch plan? Welke methode kies je als basis van je werking? Hoe organiseer je je academie in de praktijk, in het gebouw dat je ter beschikking hebt? En hoe kun je de nieuwe onderwijsdoelen evalueren bij je leerlingen?

Voor al deze thema’s reikt de auteur zowel achtergrond aan als praktische verwijzingen naar regelgeving of leerplan. Met ‘checks & challenges’ nodigt hij de lezer uit om zijn eigen praktijk te bevragen en te herdenken.

Dit boek wil zowel aspirant-leraren als ervaren leraren-kunstenaars en teams aansporen om tot een visie en werkvormen te komen die het dko of het onderwijzen van (de) kunst midden in de actualiteit plaatsen.

Over de auteur(s)

WP

William Ploegaert

William Ploegaert (°1959, Gent) werd na zijn studies schilderkunst aan de KASK Gent in 1983 leraar beeldende vorming in diverse academies van het deeltijds kunstonderwijs en is sinds 1991 directeur van de academie beeldende kunsten Deinze (KADE BK). Hij was tevens freelance journalist en is nog steeds actief als beeldend kunstenaar. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): William Ploegaert
ISBN (print): 9782509037022
ISBN (digitaal): 9782509037381
Verschijningsdatum: 2020-06-01
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant