Menu

Europees preventiehandboek

Een leidraad voor wetenschappelijk onderbouwde preventie in de praktijk

door Peer van der Kreeft, Annemie Coone, Johan Jongbloet

Prijs
€ 45.00
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Met dit handboek kun je aan de slag als iemand die beslissingen neemt over preventie. Daarnaast is het een handig naslagwerk voor preventieopiniemakers en beleidsvoerders.

Het Europees preventiehandboek is een uitgave van het gerenommeerde European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) en gebaseerd op robuuste en recente gegevens uit de internationale preventiewetenschap.

De meeste studies die in het handboek beschreven worden, komen vanuit het werkveld van drugproblemen en -verslaving. Veel theorieën, modellen en methodes zijn echter ook bruikbaar op het bredere terrein van preventie. Hogeschool Gent stond aan de leiding van het Europees team dat het handboek samenstelde. De auteurs van de Nederlandse versie zijn alle drie actief in het preventieonderzoek en de opleiding Sociaal Werk van de Hogeschool Gent.

Over de auteur(s)

PvdK

Peer van der Kreeft

Peer van der Kreeft geeft als vormingswerker sinds 1989 training aan leerkrachten en andere jongerenwerkers in de kneepjes van het preventievak. Dat doet hij de laatste twintig jaar ook in andere continenten voor de EU en de Verenigde Naties. Hij geeft les op Hogeschool Gent, sociaal werk en is sinds 2019 voorzitter van de European Federation for Prevention Research (EUSPR).

Meer info
AC

Annemie Coone

Annemie Coone is criminologe en sociaal werker. Ze gaf verschillende jaren als coördinator op intergemeentelijk niveau, vorm aan het gemeentelijk drugpreventiebeleid. Ze is mastertrainer voor het EMCDDA en verbonden aan de opleiding Sociaal Werk van de Hogeschool Gent waar ze onder andere preventie in de gezondheidscontext en onderzoek in het sociaal werk doceert.

Meer info
JJ

Johan Jongbloet

Johan Jongbloet is cultureel antropoloog en socioloog. Hij werkt meer dan tien jaar aan ontwikkeling, implementatie en evaluatie van preventieve interventies, waarvan vijf jaar bij VAD – partnerorganisatie van de Vlaamse overheid. Daarnaast geeft hij wereldwijd trainingen voor intermediairs in preventie en geeft hij les in de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen aan Howest.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Peer van der Kreeft, Annemie Coone, Johan Jongbloet
ISBN (print): 9782509037077
ISBN (digitaal): 9782509037428
Verschijningsdatum: 2020-06-19
Aantal pagina’s: 148
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Meer buiten - cahierreeks Kinderopvang

Tina Schuddinck

Bestel

Zorg & welzijn

Mijn rug en ik

Hans Crampe

Bestel

Zorg & welzijn

Tijd voor agressiebeleid

Bestel

Zorg & welzijn

Ondernemerschap in de zorg

Arthur Vliegels

Bestel

Zorg & welzijn

Handleiding dementievriendelijke gemeenten

Veerle Baert

Bestel