Menu

Groenbeleving met een visuele beperking

De rol van een tuin en tuinieren

door Christian Badot, Luc Vanhoegaerden, Herman Vereycken

Prijs
30,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze publicatie bevat de vertaling van Jardintégration: un rêve devenu réalité van Christian Badot, die als blinde via tuinieren zijn leven terug op de rails kreeg en voor wie tuinieren een levenshouding werd. De vertaling wordt voorafgegaan door een hoofdstuk met tips en aanbevelingen om ten volle te kunnen genieten van een tuin en het tuinieren. Kortom, het is een schat aan informatie over tuinieren als persoon met een visuele beperking.

De betekenis van planten en groen bij mensen met een visuele beperking verschilt immers niet zoveel van die blij vlot zienden. De natuur is niet gevoelig voor wie met haar omgaat, maar wel voor hoe men met haar omgaat. Voor de ziende is dit boek een uitnodiging om de natuur met de andere zintuigen te leren ontdekken, om haar al tastend, horend en ruikend te verkennen. De persoon met een visuele beperking zal merken dat er zich mits enkele kleine aanpassingen een ongekende wereld opent, maar vooral dat de omgang met de natuur geen kwestie is van zien maar van geduld, toewijding en zorg dragen.

Over de auteur(s)

CB

Christian Badot

Visueel beperkt na een ongeval kreeg Christian zijn leven terug op de rails via tuinieren. In de biologische moestuin in Jambes, verbonden aan ‘Nature & Progrès’, deelde hij zijn passie via rondleidingen, cursussen en samen tuinieren. Het is de integrale vertaling van zijn boek ‘Jardintégration’ die centraal staat in deze publicatie.

Meer info
LV

Luc Vanhoegaerden

Luc werkte 29 jaar als ingenieur in de industrie. Op latere leeftijd schakelde hij over naar het vormingswerk. Gedurende 6 jaar ontwikkelde en begeleidde hij vormingsprogramma’s rond psycho-sociale aspecten bij het ouder worden. De laatste 9 jaar van zijn beroepsloopbaan was hij tewerkgesteld bij vzw Velt in het project Samentuinen in Vlaanderen. Naast fervent tuinier is Luc medeoprichter en de eerste voorzitter van vzw Terra-Therapeutica.

Meer info
HV

Herman Vereycken

Herman is coördinator van vzw Terra-Therapeutica. Als vrijwilliger heeft hij met diverse doelgroepen gewerkt rond tuintherapie (mensen zonder papieren, mensen met een mentale beperking, ouderenpsychiatrie…).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Christian Badot, Luc Vanhoegaerden, Herman Vereycken
ISBN (print): 9782509037336
Verschijningsdatum: 2020-07-10
Aantal pagina’s: 120
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel