Menu

Privacy en Gedragsverandering

door Kurt Penninck

Prijs
44,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Sinds het invoeren van de GDPR-wetgeving zijn heel wat organisaties actief bezig met het formeel op orde krijgen van informatieveiligheid en gegevensbescherming. Toch is dat niet voldoende om een meer veilige, privacybewuste organisatiecultuur te creëren die zich ook reflecteert in het handelen van de bestuursleden, managers en medewerkers. Daarvoor is een gerichte aanpak nodig, die allereerst begint met bewustwording en de juiste condities.

Met veel inzichten, aanbevelingen en tips wil dit boek medewerkers motiveren om veiliger gedrag op de werkvloer te vertonen. Terwijl organisaties zich tot nog toe vooral toelegden op de formele kant van informatieveiligheid en gegevensbescherming, wil deze publicatie dieper ingaan op de menselijke, informele kant van het verhaal. Een privacybewuste werkplek bouw je tenslotte niet alleen met technische maatregelen. Ook de mens en zijn gedrag spelen hierin een wezenlijke rol.

Dit cahier maakt deel uit van de reeks Privacy & Persoonsgegevens.

Over de auteur(s)

KP

Kurt Penninck

Als Data Protection Officer ondersteunt Kurt zijn organisatie – het Lokaal Bestuur van Blankenberge - bij de implementatie van Informatieveiligheid en Privacy en de naleving ervan. In combinatie met zijn functie als stafmedewerker Strategie en Organisatiebeheersing streeft hij ernaar de organisatieontwikkeling van het Lokaal Bestuur naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast is hij docent Informatieveiligheid en GDPR bij de Vlaamse ICT Organisatie (vzw V-ICT-OR) en mede-auteur van het cahier ‘Persoonsgegevensbescherming en informatiebeveiliging’ uitgegeven bij Politeia, 2018

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Kurt Penninck
ISBN (print): 9782509037459
ISBN (digitaal): 9782509037497
Verschijningsdatum: 2020-12-01
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Recht

Privacy & Persoonsgegevens: functionaris voor de gegevensbescherming: Cahier | 2de editie

Frankie Schram

Bestel

Recht

Big Data Rapport

Cliff Beeckman
Frank De Smet
Dieter Verhaeghe

Bestel

Recht

Codex algemene verordening gegevensbescherming

Dirk De Bot

Bestel

Recht

Reeks Privacy & Persoonsgegevens

Frankie Schram

Bestel