Menu

SOS Huisvesting

Modellen en tips voor de organisatie van tijdelijke huisvesting door het OCMW

door Geert De Bolle

Prijs
42,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Elk OCMW krijgt te maken met mensen die in woonnood verkeren. Het is dan ook een noodzaak om zich zo te organiseren dat men een antwoord kan bieden op acute vragen naar onderdak. Een mogelijk antwoord is het zelf organiseren van tijdelijke opvang, ook wel doorgangswoning genoemd.

Terwijl de bewoners in een doorgangswoning verblijven, begeleidt het OCMW hen dan bij het zoeken naar een betere huisvestingssituatie. SOS Huisvesting is gebaseerd op die ervaringen van talrijke OCMW’s.

De auteurs bekijken op welke wijze tijdelijke opvang van mensen met acute woonproblemen door het OCMW kan georganiseerd worden: drie concrete deelmodellen en de bijbehorende keuzes worden voorgesteld. Daarna richten ze zich tot de begeleiders van de bewoners nadat het model van doorgangswoning gekozen is.

De auteurs bespreken ook het proces van intake tot toewijzing van de woning, de begeleiding tijdens de bewoning en de nazorg. Ze bespreken ook goedlopende projecten, concrete tips en verhalen van woonbegeleiders, maatschappelijk werkers en ondersteunende diensten.

Over de auteur(s)

GDB

Geert De Bolle

Geert De Bolle is maatschappelijk werker bij Team wonen (OCMW Kortrijk). Hij heeft maatschappelijk en sociaal cultureel werk gestudeerd aan de Sociale Hogeschool Heverlee. Daarnaast beschikt hij ook over een masterdiploma sociaal werk (UGent).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Geert De Bolle
ISBN (print): 9782509003287
Verschijningsdatum: 2009-01-01
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Omgeving

Handboek Lokaal woonbeleid | Print + digitaal met abonnement

Xavier Buijs
Joris Deleenheer
Björn Mallants

Bestel