Menu

Veerkrachtig sturen, productief samenwerken

Trajectbegeleiding voor management- en leiderschapsontwikkeling

door Chris Aertsen, Leen Van Lindt, Annick Vanhove, Theo Wijnen

Prijs
35,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De titel van deze publicatie is gebaseerd op het traject voor management- en leiderschapsontwikkeling dat de VVSG in samenwerking met ECG en VVOS uitgerold heeft. De content is gebaseerd op de ervaringen en de expertise die de VVSG met de leden van managementteams en met leidinggevenden van het middenkader opbouwde tijdens de procesbegeleiding van trajecten voor leiderschapsontwikkeling in meerdere lokale besturen.

De faseringen en de verschillende elementen van het traject worden beschreven en aangevuld met praktijktheoretische inzichten. Op die manier krijgen managers, leidinggevenden, maar ook interne stafmedewerkers, procesbegeleiders en kwaliteitscoördinatoren een goed overzicht van de ins & outs van dergelijke procesbegeleiding.

De content is opgebouwd uit drie grote onderdelen. In een eerste deel ligt de focus op de succesfactoren en zwakke elementen van organisatieontwikkeling en wordt een toelichting gegeven over wat procesbegeleiding juist inhoudt. In deel twee verschuift de focus naar leiderschapspontwikkeling. We blijven langer stilstaan bij de keuze voor de intervisiemethode als een gerichte interactieve- en leerinterventie. In deel drie wordt gezocht naar de juiste strategie en interventies om het begeleidingstraject te verbreden of te generaliseren én te stabiliseren of te verduurzamen.

Over de auteur(s)

CA

Chris Aertsen

Chris Aertsen is partner bij ILFARO - Solution Focused Coaching, Training and Consultancy. Ze begeleidt organisaties (bedrijven, not-for-profit, overheid) bij het uittekenen van een heldere koers, profilering en toekomststrategie, bij het versterken van interne samenwerking en productiviteit en bij veranderingsprocessen. Ze coacht managementteams en leidinggevenden en verzorgt eveneens bemiddelingsgesprekken. In opdracht van de VVSG werkt ze voor het programma ‘Veerkrachtig Sturen, Productief Samenwerken’, een begeleidingsprogramma dat managementteams van lokale besturen ondersteunt. 

Meer info
LVL

Leen Van Lindt

Eind jaren ’80 studeerde Leen Van Lindt Politieke & Sociale Wetenschappen en Media- en Communicatiekunde aan de KU Leuven. Begin 2009 is Leen gestart als zelfstandig procesbegeleider, trainer en coach. Voordien heeft ze 15 jaar kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden van uiteenlopende veranderprojecten. Haar praktijkervaring heeft ze de voorbije jaren verdiept met bijkomende opleidingen: procesbegeleiding voor groepen, systemisch werk, leiden door vragen stellen en gestalt. 

Meer info
AV

Annick Vanhove

Sinds einde 2011 begeleidt Annick Vanhove overheden en non-profitorganisaties die de samenwerking en interne communicatie in hun organisatie willen verbeteren met het oog op een optimale dienstverlening. Daarnaast coacht ze overheden en non-profitorganisaties die communicatief beleid wil maken of hun communicatie beter willen afstemmen op sociaal zwakke groepen. Ze werkt hiervoor trainingen en begeleidingsopdrachten op maat uit.

Meer info
TW

Theo Wijnen

Theo Wijnen was tot zijn pensionering in 2016 stafmedewerker organisatieontwikkeling bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Chris Aertsen, Leen Van Lindt, Annick Vanhove, Theo Wijnen
ISBN (print): 9782509021397
Verschijningsdatum: 2014-09-29
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Het jungle-effect van de crisis

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Lean in gezondheids- en welzijnsvoorzieningen

Hans Crampe

Bestel

Personeel

Burn-Out en Leiderschap

Sonja Reckers

Bestel

Personeel

De kracht van zelfsturende teams

Daan Sorgeloos
Guido Maes
Toon Torbeyns
Carla Arp

Bestel

Personeel

Gekonkelfoes in organisaties

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel