Menu

Stemmen voor de stad. Perspectieven op stedelijk sociaal werk.

door Odisee , Erasmushogeschool Brussel

Prijs
32,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

100 jaar! De opleidingen sociaal werk van Erasmushogeschool Brussel en Odisee bestaan tien decennia. Dit eeuwfeest verdient een publicatie. In ‘Stemmen voor de stad’ presenteren beide opleidingen een selectie van thema’s waarmee ze woorden geven aan wat nodig is om relevant stedelijk sociaal werk te leveren.

De thema’s van de zes hoofdstukken beslaan een aantal hedendaagse uitdagingen voor stedelijk sociaal werkers: politiserend werken, inclusie en arbeidsmarkt, intercultureel sociaal werk, burgerinitiatieven, stedelijke ecologie en huisvesting en tenslotte digitalisering.

In deze publicatie maken inspirerende stemmen, denkers en doeners uit binnen- en buitenland met een scherpe pen, een lezing van en voor de stad. In zes hoofdstukken gaan onderzoekers en ervaren praktijkwerkers, van wie het denken en de praktijk geworteld is in de stad, aan de slag.

Hun analyses en voorbeelden scheppen een beeld van wat stedelijk sociaal werk vandaag én morgen kan en moet betekenen; niet enkel theoretisch en abstract, maar ook praktisch en concreet. Het is een lezing van mogelijkheden en het delen van kennis, gedragen door een historisch bewustzijn. Laat ‘Stemmen voor de stad’ in de verhalen, de ezelsoren of koffiekringen een inspiratie en een stem voor actie worden.

Over de auteur(s)

O

Odisee

Odisee is een Vlaamse hogeschool met zijn hoofdzetel in Brussel. Al honderd jaar voorzien ze de opleiding sociaal werk. 

Meer info
EB

Erasmushogeschool Brussel

Erasmushogeschool Brussel is een Vlaamse hogeschool met zijn hoofdzetel in Brussel. Al honderd jaar voorzien ze de opleiding sociaal werk. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Odisee , Erasmushogeschool Brussel
ISBN (print): 9782509038791
Verschijningsdatum: 2021-03-16
Aantal pagina’s: 216
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Sociaal beleid & werk

Met REMI naar gelijkwaardige financiële hulpverlening

Nele Peeters
Marieke Frederickx
Ilse Cornelis
Bérénice Storms
Martine Dingemans

Bestel